Hollanda'da bir siyasetçi Başbakanı Rutte’ye suikast şüphesiyle gözaltına alındı

Hollanda'da bir siyasetçi Başbakanı Rutte’ye suikast şüphesiyle gözaltına alındı
Hollanda'da Lahey Birlik Partisi lideri Arnoud van Doorn, Başbakan Mark Rutte’ye yönelik suikast planına karıştığı gerekçesiyle geçtiğimiz pazar günü gözaltına alındı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’ye yönelik suikast planlarına karıştığı şüphesi ile Lahey Birlik Partisi lideri Arnoud van Doorn'un geçen pazar günü gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından dün serbest bırakıldığı açıklandı. Hollanda basınında yer alan haberlerde, Rutte'nin 'Mocro-mafya' adlı organize suç örgütü tarafından hedef alındığı öne sürüldü, çeteyle bağlantılı gözcüler tarafından takip edildiği ifade edildi.

Başbakan Rutte’nin güvenlik servisi tarafından yapılan açıklamada, Lahey Birlik Partisi lideri Arnoud van Doorn'un geçen pazar günü Rutte’ye yönelik suikast planlarına karıştığı şüphesi ile gözaltına alındığı aktarıldı. Servis, Van Doorn’un Rutte ile aynı bölgede bulunduğu sırada şüpheli hareketlerde bulunduğunu belirtti. Van Doorn’un dün ise polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldığı aktarılırken, avukatı Anis Boumanjal, gözaltına alınmasının makul suçluluk şüphesi olmadığı için gereksiz olduğunu açıkladı. Boumanjal, "Davayı nasıl ele aldıkları konusunda makul değillerdi. Çok dramatikti" ifadelerini kullanarak, Van Doorn’un 30 saat gözaltında tutulduğunu belirtti.

Van Doorn, Geert Wilders'in liderliğindeki İslam ve yabancı karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nden (PVV) 2011'de ayrılarak İslam'ı seçmişti. Olayın ardından AA'ya açıklamasında, "Eleştiren Müslüman bir siyasetçi olduğum için ve ismimi lekelemek istedikleri için haksız yere gözaltına alındım. Avukatımla bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

Öne Çıkanlar