Hollanda'da Coronavirus test merkezi önünde patlama oldu

Hollanda'da Coronavirus test merkezi önünde patlama oldu
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzeyindeki Bovenkarspel kasabasındaki bir Coronavirus test merkezinin önünde Çarşamba sabahı bir patlama meydana geldi.

Bovenkrspel'daki test merkezi henüz açılmadan, saat 06:55'de metal boru içine yerleştirilen düzenek patladı. Coronavirus testlerinin yapıldığı binanın camları kırıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, patlama sırasında binada bulunan güvenlik görevlisi yara almadan kurtuldu. Test merkezindeki randevular, bir süreliğine ertelendi. Olay yerinde başka patlayıcı bulunup bulunmadığını belirlemek için imha ekipleri görevlendirildi.

TEST MERKEZLERİNE BAŞKA SALDIRILAR DA OLDU

Hollanda'da son iki ayda daha önce iki kez test merkezlerine saldırı düzenlenmişti. Sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girdiği 23 Ocak'ta, aşırı sağcı partilerin çağrısıyla ülkenin doğusundaki Urk kentinde bu kararı protesto eden göstericiler, Coronavirus test merkezini ateşe vermişti.

Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Ocak ayı sonunda da Amsterdam yakınlarındaki Hilversum kasabasında başka bir test merkezine saldırı düzenlenmişti.

Hollanda'da salgının yayılmasını önlemek amacıyla 21:00-04:30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı ve birçok işyerinin kapalı olması, tepkilere neden oluyor.

Lahey Mahkemesi'nin 2 hafta önce verdiği, "sokağa çıkma yasağının derhal kaldırılması" yönündeki kararın temyiz mahkemesi tarafından iptal edilmesinin, hükümetin kararlarına duyulan desteğin azalmasına yol açtığı belirtiliyor.

Hollanda'daki aşırı sağcı seçmenlerin büyük bölümünün, Coronavirusün dünyada toplumları baskı altına almak için laboratuvarda üretilmiş bir biyolojik silah olduğuna inandığı düşünülüyor.

Bu kesim içinde Coronavirus aşısına karşı olanların sayısı da oldukça yüksek.

Öne Çıkanlar