Hollanda'da ev kiraları düzenlemesi: Evler hükümetin belirlediği değerin üzerinde kiraya verilemeyecek

Hollanda'da ev kiraları düzenlemesi: Evler hükümetin belirlediği değerin üzerinde kiraya verilemeyecek
Hollanda'da hükümet, konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına karşı serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına üst sınır getirdi.

Hollanda’da konut sıkıntısı nedeniyle kiralara müdahale edilecek. Ev sahipleri, evlerini hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre Hollanda hükümeti, konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak için serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale edecek.

Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'un yaptığı açıklamaya göre, yeni düzenleme ile aylık 1250 euroya kadar kiralar, arz talep oyunundan korunacak.

Yeni plana göre, kirası 763 euroya kadar olan ve belediyeler tarafından alt gelir gruplarına kiralanan sosyal konutlar gibi, serbest piyasadaki evler için de puanlama sistemi getirilecek.

EN FAZLA 1000-1250 EURO ARASI

Evlerin büyüklüğü, oda sayısı gibi belirli özelliklere göre puanlama yapılacak ve sosyal konutlar haricinde serbest piyasada kiralanan evler için en puanına göre en fazla 1000 ile 1250 euro arasında bir kira bedeli saptanacak.

Bakan de Jonge'a göre, bu sistemler kiralık mülklerin yaklaşık yüzde 90'ı korunacak ve ev sahiplerinin artık kendi istediği doğrultuda kira miktarını belirlemesine izin verilmeyecek.

Öne Çıkanlar