Hollanda'da gazeteci Hüseyin Torunlar ve ağabeyi restoranda öldürüldü

Hollanda'da gazeteci Hüseyin Torunlar ve ağabeyi restoranda öldürüldü
Zwolle şehrinde bir restoranda gazeteci Hüseyin Torunlar ve iş insanı ağabeyi Ali Torunlar birlikte yemek yerken uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetti.

Hollanda’nın Zwolle şehrinde bir restoranda gazeteci Hüseyin Torunlar ve iş insanı olan aağabeyi Ali Torunlar birlikte yemek yerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiler.

Hollanda polisinin yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde bulunan Zwolle şehrindeki bir fast food restoranına giren saldırganın ateş açtığı iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hüseyin Torunlar

Görgü tanıklarının belirttiğine göre, yemek yiyen iki kardeşin karşı masasına oturan kimliği belirsiz kişi bir anda silahını çekip iki kardeşin üzerine doğru ateş etti.

Cinayetin neden olduğu bilinmezken, iki kardeş Gazeteci Hüseyin Torunlar ve iş insanı abisi Ali Torunlar olay yerinde vefat etti.

Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı ve saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Zwolle polisi, saldırgan ile kurbanlar arasındaki ilişki ve olayın nedeni hakkında henüz açıklama yapmadı.

ZWOLLE BELEDİYE BAŞKANI: BU OLAY BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI

 

Saldırı sonrası restorana gelen Zwolle Belediye Başkanı Peter Snijders, şaşkın olduğunu söyleyerek, "Burada bu tip aşırı bir şiddet olayı beklemiyorsunuz. Çalışanlar ve mevcut ziyaretçiler üzerinde çok fazla etkisi olan bu şiddet olayı beni çok şaşırttı. İhtiyacı olanlar için mağdur desteği sağlayacağız" dedi.

Belediye başkanı ve polis, görgü tanıklarına bilgi vermeleri çağrısı yaptı.

Öne Çıkanlar