Hollandalı Parlamenterlerden Yüksekdağ’a mektup

Hollandalı Parlamenterlerden Yüksekdağ’a mektup
Hollanda Parlamentosu üyeleri, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ şahsında, tututuklu milletvekilleriyle dayanışma içinde olduklarını belirttiler.

HABER MERKEZİ - Hollandalı Parlamenterler HDP yazdıkları dayanışma mesajında, "Hollanda Parlamentosu, sizin ve meslektaşlarınızın cezaevinden tahliyesi için bir çağrı kararını büyük bir çoğunlukla kabul etti" diyerek şunları dile getirdiler;

"Sevgili Figen Yüksekdağ,

Tutuklanmanızın üzerinden on ay geçti. Bir hukuk devletinde parlamento üyelerinin cezaevinde olmaması gerektiği böylesine açık olduğu için bu durumdan esef duyuyoruz. Size yönelik yapılmış olan suçlamalarla karşı karşıya kalmaksızın düşüncenizi özgürce ifade edebilmelisiniz.

Türkiye çapındaki insan hakları ihlalleri -ki cezaevine konuluşuz bunun yalnızca bir örneğidir- konusunda farkındalık oluşturmak için dünya çapında birçok dayanışma eylemi yapılmıştır, yapılmaktadır. Hollanda'da Nisan ayında Parlamento binası önünde, ülkenizde cezaevinde tutulan milletvekillerinin serbest bırakılmasını talep eden bir siyasi açıklama yapılmıştır. Hollanda Parlamentosu, sizin ve meslektaşlarınızın cezaevinden tahliyesi için bir çağrı kararını büyük bir çoğunlukla kabul etti.

Bu mektup vasıtasıyla siz ve diğer tutuklu parlamento üyeleriyle dayanışmamızı ifade ediyoruz. Çok yakında adaletin tecelli edeceğini ve cezaevinden salıverileceğinizi umuyoruz.

Saygılarımızla"

Sadet Karabulut
SP Milletvekili

Han ten Broeke
VVD Milletvekili

Raymond de Roon
PVV Milletvekili

Raymond Knops
CDA Milletvekili

Sjoerd Sjoerdsma
D66 Milletvekili

Bram van Ojik
GroenLinks Milletvekili

Kirsten van den Hul
PvdA Milletvekili

Joël Voordewind
Christen Unie Milletvekili

Marianne Thieme
PvdD Milletvekili

Öne Çıkanlar