Honda fabrikası çalışanlarına '48 maaş ikramiye' vererek kapandı

Honda fabrikası çalışanlarına '48 maaş ikramiye' vererek kapandı
Gebze’de bulunan fabrikasını resmen kapatan Honda, çalışanlarına yaklaşık 700 milyon lira tazminat dağıtarak gitti.

1997 yılından beri Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Honda otomobil fabrikası, iki yıl önce Türkiye ve İngiltere'deki fabrikalarını kapatma kararı almıştı. Honda'dan yapılan açıklamada, kapanış tarihi ise Eylül 2021 olarak verilmişti.

24 yıl aralıksız üretim yapan ve yalnızca 'Civic' model araçların çıktığı fabrika, 1200 çalışana yüksek ikramiye vererek gitti.

En Kocaeli'den Talha Yıldırım'ın haberine göre, Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlarına 40 maaş, 10 yılı aşan çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi. Otomobil devinin çalışanlarına ayırdığı tazminat ise 700 milyon TL'yi aştı.

CUMHURİYET ALTINI VE 1'ER MAAŞ PRİM

Firma bununla da yetinmeyip hazırlattığı özel kutular içerisinde çalışanlarına birer cumhuriyet altını ile birer maaş da performans ikramiyesi verdi.

Daha önce "Çılgın kapanış" adı altında tüm çalışanlarına kapanış tazminatı vereceğini açıklayan Honda, 10 yılını doldurmayanlara 40, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 48 maaş vereceğini duyurmuştu. Kimi çalışanlar 48 maaşlık kapanış tazminatının bir kısmını geçtiğimiz iki yıl içinde parça parça alırken, kapanış günü de kalan ödemeler gerçekleştirildi.

1200 çalışanı bulunan Honda’nın kıdem, ihbar, performans primi, 1 Cumhuriyet altını, 48 (veya 40) maaş kapanış tazminatıyla birlikte çalışanlarına toplamda 700 milyon lira civarında ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar