Honda'nın insansı robotu Asimo emekli oldu

Honda'nın insansı robotu Asimo emekli oldu
Honda'nın yıllarca geliştirdiği insansı robot Asimo, bugüne kadar yaptığı gösterilerin sonuncusunu gerçekleştirerek emekliye ayrıldı.

Honda'nın 2000 yılında tanıtarak 2018 yılına kadar geliştirmeye devam ettiği insansı robot Asimo, son gösterisini gerçekleştirerek emekli oldu. Robot, bugüne kadar sayısız gösteri düzenlemiş ve büyük ilgi görmüştü.

Otomotiv üreticisi olmanın ötesine geçen Japonya merkezli Honda, 22 yıl önce efsane ‘Asimo’ isimli insanı robotunun ilk modelini tüm dünyaya tanıtmıştı. İki ayak üstünde yürüme kabiliyetiyle heyecan uyandıran Asimo, ilerleyen yıllarda yedi farklı geliştirilmiş versiyonla daha gösterilmişti.

İnsansı robot teknolojileri her geçen gün inanılması güç noktaya doğru evrilirken, bugün Asimo'nun som gösterisi, dün (31 Mart) yayınlandı. Honda’nın 2018 yılında geliştirmeyi durdurduğu Asimo, oluşturulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği gösterilerin sonuncusunu yaparak emekliye ayrıldı.

Asimo, Honda’nın Tokyo’daki merkezinde yaptığı gösterisinde dans etti, futbol kabiliyetlerini gösterdi, beş parmağıyla işaret dili kullandı, kahve servisi gerçekleştirdi ve birçok yeteneğini de son kez sergiledi. Webtekno'da yer alan habere göre, Honda, meşhur robotunun gösterilerini sonlandırsa da Asimo’yu müzesinde sergilemeye devam edeceğini açıkladı.

130 santimetre boyunda ve 48 kilogram ağırlığında olan Asimo, sırtında çanta olan bir astronot görünümünü taşıyordu. İnsana en yakın şekilde hareket kabiliyetine sahip olan robotlardan biri olan Asimo, saatte 9 kilometreye varan hızla koşabiliyordu. Robot, hem İngilizce hem de Japonca konuşabiliyordu.

Öne Çıkanlar