Hopa'da Metin Lokumcu anması

Hopa'da Metin Lokumcu anması
Hopa halkı polisin attığı biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Metin Lokumcu'yu andı.

Artvin’in Hopa ilçesinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto gösterileri sırasında polisin attığı biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu anıldı.

Lokumcu anması öncesinde Hopa halkı, her yıl olduğu gibi bu yılda Lokumcu’nun hayatını kaybettiği Hopa Meydanı’na geldi. Meydanda Metin Lokumcu’nun yeğeni Diren Lokumcu konuşma yaptı. Diren Lokumcu, 28 Haziran'da görülecek duruşmaya çağrı yaparak şunları söylediÇ

"Adaletsizliğe direnen bu halk, birbirinin sesine ses olmaktan, omuz omuza direnmekten, direne direne kazanmaktan alıyor gücünü, inadını ve inancını. Bu inat ve inançla Metin Lokumcu mücadelesinde adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Metin hocanın omuzdaşı olan Hopalıların; deresine, suyuna, çayına, geleceğine sahip çıktığı için yargılandığı 21 Haziran'daki duruşmada Hopa Adliyesi'nde ve Metin Lokumcu davasının 28 Haziran'da ikinci davasında Trabzon Adliyesinde adalet talebimizi yükselteceğiz."

Hopalılar meydandaki anmanın ardından Kemalpaşa ilçesine bağlı Akdere köyüne giderek Metin Lokumcu'nun mezarı başında bir tören düzenledi. (ANKA)

Öne Çıkanlar