Hopalı kadınlar 8 Mart'ı kutladı: Kazanılmış hiçbir hakkımızı tartışmaya açtırmayacağız

Hopalı kadınlar 8 Mart'ı kutladı: Kazanılmış hiçbir hakkımızı tartışmaya açtırmayacağız
'Cerattepede de biz vardık,Yeşil yolda da Gezi'de de Boğaziçi Rektör atamasını protesto ederken de. Bugün yine hep beraber buradayız. Yarın da burada olmaya devam edeceğiz.'

Artvin'in Hopa ilçesinde bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı. 

"Kazanılmış hiçbir hakkımızı tartışmaya açtırmayacağız" diyen kadınlar yaptıklartı ortak açıklamada özetle şunları söyledi:

"Kadın cinayetlerinin faili meçhul cinayetlere doğru evrildiği, göz altında tacizin çıplak aramanın arttığı bir dönemde İstanbul sözleşmesinin ve 6284 sayılı kanunun etkin uygulanması kadınlar için hayati bir mevzudur  ve uzun yıllar verilen mücadeleler sonucunda kazanılmış hiçbir hakkımızı tartışmaya açtırmayacağız. Pandemi koşullarında birbirine ulaşmanın  ve örgütlenmenin farklı  biçimlerini üreten kadınlar, İstanbul sözleşmesinden çekilme tartışmalarını durdurdu, pek çok güç sahibi erkeğin  cinsel şiddet faili olduğu ifşa eylemleriyle açığa çıkarıldı, salıverilen bir çok kadın cinayetinin failleri yakalandı, ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınların sesi oldu ve son olarak kızları ve kendini günlerce gördüğü işkenceden kurtarmak için öz savunma hakkını kullanan melek ipeğin serbest bırakılması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.Daha dün Samsun’da çocuğunun gözleri önünde bir arkadaşımız öldüresiye şiddete maruz kaldı.Aydın’da 92 yaşında kadının cinsel saldırıya uğradığı ve boğarak öldürüldüğü ortaya çıktı.Yetkilileri telaşlandıran konu ise failin elindeki dövmenin kasti bir şekilde çekilip çekilmediği oldu.

Bölgemizde çay tarımının üretim sürecinin ana gövdesini oluşturan kadın emeği, pandemi süreciyle birlikte iyice görünmez hale geldi. Kota ve kontenjan uygulamaları ile üreticiler sermaye sahibi özel sektörün insafına bırakılarak ekonomik olarak zor durumda kalmışlardır.

Yaşadığımız hiçbir şeyin bireysel olmadığını, pek çok olayın, pek çok duygunun toplumsal ve politik olduğunu fark ediyoruz ve hayatın anlamını ancak kolektif olarak yeniden inşa ettiğimizde bulabileceğimizi biliyoruz. Kazanımlarımız sadece kadınlar için değil bütün toplumun dönüşümünü getirecek. Haklarımız ve hayatlarımız için yan yana gelmeye, örgütlenmeye, mücadeleye devam edeceğiz.

Cerattepede de biz vardık,Yeşil yolda da Gezi'de de Boğaziçi Rektör atamasını protesto ederken de. Daha yenilerde 25 Kasımda çıktığımız bu sokaklarda şiddete karşı taleplerimizi dile getirirken, tekrardan burada olamayalım diye uygulanan yaptırımlara rağmen, bugün yine hep beraber buradayız. Yarın da burada olmaya devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar