HPG, Erdoğan'ın 'Nurettin Sofi' açıklamasını yalanladı

HPG, Erdoğan'ın 'Nurettin Sofi' açıklamasını yalanladı
HPG, PKK Merkez Komite üyesi Sofi Nurettin'in öldürüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı yalanladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nurettin Sofi'nin öldürüldüğü yönündeki açıklamasını yalanlayan Halk Savunma Birlikleri (HPG),"Komuta kadememize dönük yapılan haberlerin gerçekler ile alakası yoktur" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Milli İstihbarat Başkanlığımızın uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediği PKK'nin Suriye genel sorumlusu 'Sofi Nurettin' kod isimli terörist, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

HPG YALANLADI

HPG Basın İrtibat Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, Erdoğan'ın açıklaması yalanlandı. Fırat Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre açıklamada, "Son dönemde güçlerimize ve komuta kadememize dönük yapılan haberlerin gerçekler ile alakası yoktur. Halkımız özel savaş kapsamında yapıldığı belli olan haberlere itibar etmemelidir" denildi.

MSB, MAĞARA GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Sofi Nurettin'in öldürüldüğü anlara ait" diyerek bir mağaranın bombalandığı görüntüleri paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar