Hrant Dink cinayetinde yargılanan emekli istihbaratçı öldürüldü

Hrant Dink cinayetinde yargılanan emekli istihbaratçı öldürüldü
Emekli istihbaratçı, aracıyla seyir halindeyken öldürüldü.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hrant Dink cinayetinde olay yerinde olduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra dava sürecinde tahliye olan emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, Düzce’de otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Dün gece saatlerinde yaşanan cinayet Kuzey Çevre Yolu Çavuşlar Mahallesi yaşandı. Ateş, otomobiliyle seyir halindeyken aracına yakalaşan beyaz bir otomobilden ateş açıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans ekipleri ve polis, Ateş'in yaşamını yitirdiğini gördü.

ATEŞ'İN DİNK DAVASINDAKİ ROLÜ

Düzce'de  ikamet eden Ateş'in, Dink cinayetinin planlaması ve uygulanması için Dink'in evinin bulunduğu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık işyeri çevresinde keşif faaliyetinde bulunan kişilerle irtibat halinde olduğu, askeri hiyerarşik yapıda üst rütbede görev yapan kişilerin Ateş’e 'Abi' dediği iddia edilmişti. Savcılık da bu durumu FETÖ içinde yasal hiyerarşi dışında örgütsel bir yapılanma ve örgüt içerisinde bulunduklarını teyit eder nitelikte olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti 2016'da tutuklanan Ateş'in, 2017’de görülen duruşmada tahliyesine karar verdi. Heyet tahliyeyi, "HTS kayıtlarındaki baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtüşmemesine, Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli raporda, 'olay mahallinde olduğu iddia edilen kişilere ait görüntülerin sanıklarla uyuşmadığı' bilgisinin yer almasına ve tutuklu kaldıkları süreye" göre kararlaştırdı.(DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar