Hrant Dink Vakfı’nı tehdit eden kişi yakalandı

Hrant Dink Vakfı’nı tehdit eden kişi yakalandı
Hrant Dink Vakfı, dün bir basın açıklaması yaparak e-posta yoluyla ölüm tehdidi mesajları aldıklarını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehditlerin failinin yakalandığını belirtti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne saldıran ve Hrant Dink Vakfı’nı ölümle tehdit eden kişilerin yakalandığı ileri sürdü.  Soylu, "Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz!" açıklaması yaptı.

Hrant Dink Vakfı tarafından tehdit eden kişinin yakalandığına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

İstanbul Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin iki gün önce kapısındaki haç kimliği belirsiz bir kişi tarafından yerinden sökülmüş. Hrant Dink Vakfı, dün bir basın açıklaması yaparak e-posta yoluyla ölüm tehdidi mesajları aldıklarını duyurmuş, "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini de içeren mesajda, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve dernek avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtilmişti.

'TEŞEKKÜR ETMEYECEĞİZ'

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise Hrant Dink Vakfı ve Kuzguncuk'taki Ermeni Kilisesi'ne yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saldırganı yakaladıkları için teşekkür etmeyeceklerini dikkat çekerek "Bu nefret bataklığını kurutmadığınız sürece oradan çıkan mahlukatları yakladığınız için sizlere teşekkür etmeyeceğiz" dedi. 

ARTI TV'ye katılan Paylan şunları söyledi:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çıkmış "Biz polis teşkilatı olarak 'şunu yakaladık, bunu yakaladık' bize güvenin" diyor. Biz güvenemiyoruz sebebi şu; çünkü bu neftret iklimi bu tür meczupları ortaya çıkarıyor. Bu nefret bataklığını kurutmadığınız sürece oradan çıkan mahlukatları yakladığınız için sizlere teşekkür etmeyeceğiz. Sizin işiniz nefret bataklığını kurutmak. Kuzguncuk Ermeni Kilisesi'ne bir saldırı oldu, haçı kırılıp yere atıldı. Camiye yapılan saygısızlıkta kıyameti koparmışlardı ama o haçı kırıp yere atan 24 saat sonra yakalandı ama yakalandıktan sonra 4 saat sonra serbest bırakıldı. İşte budur nefret iklimi

Öne Çıkanlar