HSK'den Gezi, Kobanê ve Kavala davasının savcılarının da dahil olduğu 11 atama

HSK'den Gezi, Kobanê ve Kavala davasının savcılarının da dahil olduğu 11 atama
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay'a 11 üye seçti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın arasında bulunduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtaya üye seçti

İrfan Fidan, Gezi davası ve Osman Kavala iddianamelerini yazan savcı olarak biliniyor. Yüksel Kocaman ise nikah töreninin ardından yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti ve son olarak HDP'ye yönelik Kobene eylemleri soruşturması ile biliniyor.

Yargıtay'ın yeni 11 üyesi şu şekilde:

İrfan Fidan, Yüksel Kocaman, Fuzuli Aydoğdu, Mehmet Beyhan Seçkin, Canel Rüzgar, Selfet Giray, Ahmet Çiçekli, Kemal Güngör, Mustafa Ercan, Mustafa Doğan, Savaş Şahinbay'dan oluştu.

İrfan Fidan, AKP'nin Gülen Cemaati ile restleştiği, '17- 25 Aralık operasyonlarına' dair soruşturma sürdürdü. ‘Selâm-Tevhid'de kumpas soruşturması’ dâhilinde Fetullah Gülen ve polisler hakkında dava açan İrfan Fidan, HSYK kararnamesi ile Ocak 2015 yılında Başsavcı vekilliğine getirildi

MİT tırlarının durdurulması, Can Dündar-Erdem Gül davası, ‘Balyoz'da kumpas’ iddialarına ilişkin soruşturmaları da yürüten İrfan Fidan, 2016’da Terörden Sorumlu Başsavcı Vekilliği'ne atandı.

7 aydır İstanbul'daki Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturan Bürosu'nun soruşturmalarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan İrfan Fidan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 16 general ve bir amiral, polis, subay, asker ve öğretmen ile askerî-sivil hâkim savcıların da aralarında yer aldığı 2 bin 139 kişiyle ilgili tekrardan ifade alınması işlemi başlatmıştı.

NİKAH SONRASI SOLUĞU SARAY'DA ALMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Eylül ayında yaptığı evlilik sonrası eşi ile birlikte Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmesi ile gündeme gelmişti. HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Yüksel Kocaman'a yönelik sözleri nedeniyle açılan dava halen devam ediyor. Kocaman Saray ziyaretinden bir gün sonra HDP'ye yönelik 6-7 Ekim Kobanê eylemleri soruşturmasını açmış, başta Kars Belediyesi Başkanı Ayhan Bilgen olmak üzere dönemin MYK'sinde yer alan birçok isim gözaltına alınmıştı.

Öne Çıkanlar