Hüda Kaya'dan 'koruma altına alınan çocuklara ilişkin' soru önergesi

Hüda Kaya'dan 'koruma altına alınan çocuklara ilişkin' soru önergesi
HDP milletvekili Kaya, Bakan Derya Yanık'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru öenrgesi iletti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık'ın, 23 Nisan'da makamında devlet koruması altındaki 10 yaşındaki çocuğu ağırlaması, ifşa etmesi ve çocuğa Ramazan dolayısıyla bir şey ikram etmediğini söylemesi tepki çekmişti. 

Bunun üzerine Yanık'a istifa çağrıları yapılmış ve #DeryaYanıkİstifa etiketi Twitter'da birinci sıraya yükselmişti. Tepkilerin ardından Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Devlet koruması utanılacak bir durum" değil denilmişti.

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da koruma altına alınan çocuklara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi iletti.

Kaya'nın, Bakan Yanık'a yönelttiği sorular şöyle oldu:

1. 2012- 2020 yılları arasında toplam kaç çocuk devlet koruması altına alınmıştır? Bunların yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nasıldır? Bu çocukların kaçı engellidir?

2. 2012- 2020 yılları arasında aile içi şiddet nedeniyle koruma altına alınan çocukları yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nasıldır?

3. 2012- 2020 yılları arasında cinsel istismar nedeniyle koruma altına alınan çocukları yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nasıldır?

4. 2012- 2020 yılları arasında kaç engelli çocuk cinsel taciz veya tecavüz nedeniyle koruma altına alınan çocukları yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nasıldır?

5. Bu kurumlarda görev yapan kamu personeli sayısı kaçtır? Bu kurumlarda çalışan psikolog ve sağlık personeli sayısı kaçtır?

6. Alo 183 Sosyal Destek Hattına başvuru yapan çocuk sayısı kaçtır? Bunların kaçı için işlem başlatılmıştır? (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar