Hüda Kaya: Yanlışa karşı muhalefet etmekten kaçınmayacağız

Hüda Kaya: Yanlışa karşı muhalefet etmekten kaçınmayacağız
'İktidar İslamcılığı ve Takva' başlıklı çalıştayda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 'Muhalefet bilincini kökünden kurutup yok etmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız' dedi.

Demokratik İslam Kongresi’nin (DİK) Urfa’da Dedeman Otel’de düzenlediği 'İktidar İslamcılığı ve Takva' başlıklı çalıştay sona erdi.

Yaşadığı şehirden çıkma yasağı olan Yazar İhsan Eliaçık, çalıştaya gönderdiği görüntülü bir mesajla katıldı. 

Katılımcıların düzenlenen çalıştaya dair düşüncelerini dile getirmesinin ardından çalıştayın 4’üncü oturumu HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın 'Toplumsal İnşa ve Alternatif Dayanışma' sunumuyla başladı. Sunum için araştırma yaparken arama motoru olan Google’ye Kuran-ı Kerim ve muhalefet yazdığında karşısına 'Şeytanın asli görevi: muhalefet' yazısı çıktığını anlatan Kayan, bu durumun iktidar İslamcılığının sonucu olduğunu ifade etti.

‘İKTİDAR İNSANLARIN AKLINI KULLANMASINI İSTEMİYOR'

İslamcı anlayışın toplumların zihnini uyuşturduğunu söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "İnsanların eleştirmemesini, düşünmemesini ve muhalefet etmemesini istiyorlar. Muhalefet bilincini kökünden kurutup yok etmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu insanların düşünmesini ve sorgulamasını engelleyen bir anlayıştır. Bu da tam böyle saltanatçı bir anlayışın istediği bir şeydir. Çünkü insanlar sorgularsa yanlışlarının açığa çıkmasından korkuyorlar. İktidar 'Biz ne dersek doğrusu budur siz sormayın' diyorlar. Beni yaratan Allah bana verdiği aklı kullanmamı istiyor. Kurandaki en önemli ibadet önce aklı kullanmaktır. Aklımızı kullanarak düşüneceğiz ve yanlışa karşı muhalefet etmekten kaçınmayacağız. Muhalefetin toplumsal dönüşümünün gelişebilmesi için toplumsal dayanışma da kaçınılmazdır." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar