Hulusi Akar'dan ve HPG'den çatışmalara dair açıklamalar

Hulusi Akar'dan ve HPG'den çatışmalara dair açıklamalar
TSK'nin 'Pençe-Kilit' ismini verdiği sınırötesi askeri harekatında çatışmalar sürüyor.

HPG komutanlarından Amed Malazgirt, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Metina, Zap, Avaşin-Basyan’da başlattığı askeri harekatın başlangıcından şu ana kadar 17 PKK’linin hayatını kaybettiğini, 2 tim ile de bağlantılarının koptuğunu söyledi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, operasyonun başından bu yana hayatını kaybeden PKK’lilerin sayısının 57’ye yükseldiğini açıkladı.

Kürt haber kaynaklarına konuşan, Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah komutanlarından Amed Malazgirt (Fehmi Atalay), TSK’nın 17 Nisan'da Duhok’un Amdi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da başlattığı "Pençe-Kilit" operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çatışmaların seyri ile ilgili bilgi paylaşan Amed Malazgirt, "Şu an Kurojahro alanında, Çiyayê Reş, Şikefta Birîndara Karker, Avaşin, Küçük Cîlo, Werxelê hattında büyük bir savaş veriliyor" dedi.

Kendilerinin de çatışmalarda "büyük bedeller ödediklerini" anlatan Amed Malazgirt, 11 günlük çatışmalarda 17 örgüt üyesinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

"Savaşın yoğunluğundan dolayı 2 timimiz ile de bağlantımız kopmuş durumda" diyen Malazgirt, hayatını kaybeden PKK’liler hakkındaki bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı.

AKAR'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Düzce'de düzenlenen bir iftar programında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonu hakkında bilgiler paylaştı.

Akar, önceliklerinin PKK ile mücadele olduğunu belirterek, sınır ötesi operasyonların devam edeceği mesajını verdi.

Operasyonların zor iklim şartlarında, zor hava koşullarında gerçekleştiğini vurgulayan Akar, şu ana kadar 57 PKK’linin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar