Sedat Peker üç isme dikkat çekmişti: Ali Fuat ve Zehra Taşkesenlioğlu, Ünsal Ban isimlerini unutmayın

Sedat Peker üç isme dikkat çekmişti: Ali Fuat ve Zehra Taşkesenlioğlu, Ünsal Ban isimlerini unutmayın
Peker, 'Borsa dosyasını açtığımda bu kişileri yakından tanıyacaksınız' demişti. Eski TMSF yöneticisi Güzeldülger de ‘Kayınpederi SPK Başkanı, Ünsal Ban borsa oyuncusuydu' diyor.

AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma davası açtığı eşi Prof. Ünsal Ban’ın "Eşim boşanmak için 70 milyon TL istiyor. Açıklayacağım bilgilerle ilgili alacağım ölüm tehditlerinden tamamen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu sorumludur. Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah" paylaşımı Sedat Peker'in  5 Temmuz’da yaptığı paylaşımı akla getirdi. Peker, o tarihte yaptığı paylaşımda "Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu, Ünsal Ban isimlerini unutmayın. Borsa dosyasını açtığımda bu kişileri ses kayıtları ile WhatsApp yazışmaları ile daha yakından tanıyacaksınız" iddialarına yer vermişti.

Serbestiyet’te Onur Erkan’a konuşan eski TMSF yöneticisi ve Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Güzeldülger ise "Ünsal Ban’ın borsada bir oyuncu olduğu söyleniyor. Kayınbiraderi Ali Fuat Taşkesenlioğlu da Nisan ayına kadar SPK Başkanı idi. Birtakım manipülasyonlar yapıldıysa aile içindeki bu çatışmadan topluma bir bilgilenme yansıyabilir" dedi.

Güzeldülger, SPK Başkanlığı görevine getirilmeden önce Halk Bankası Genel Müdürü olan ve geçmişte de FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan Bank Asya’nın genel müdürlüğünü yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında daha önce Karar TV’de dile getirdiği şu bilgileri hatırlattı:

‘YARGILANMASI GEREKİRKEN HALK BANKASI’NA MÜDÜR OLDU’

"Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Bank Asya’daki görevi döneminde bazı kredi kararlarında şüpheli noktalar var. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Atıl Akkan’a bir enerji üretim işi için kredi veriyorlar. Ancak kendisinden kefalet imzası almıyorlar, açık kredi veriyorlar. Aynı dönem bu şekilde üç tane büyük kredi veriyorlar. Diğer ikisinde kefalet imzaları alınmış, kredi süreçleri normal. Atıl Akkan’a açık kredi olarak verdikleri bu 100 milyon doların üzerindeki kredi batıyor ve tahsil edilemiyor.

Atıl Akkan’ın şahsi imzasının alınmadığı bu batan krediyi o dönem BDDK raporluyor. Ali Fuat Taşkesenlioğlu, hakkındaki bu BDDK raporundan dolayı FETÖ’yle suçlanacağı korkusuyla o dönem TMSF’ye geldi. Savcıya gitmek istemediğini söyledi, ağladı. Normalde bu rapordan dolayı zimmet suçlamasından yargılanması gerekiyordu. Bırakın bankacılığı hiçbir finans kurumuna sokulmazdı. Ama BDDK raporu sümen altı edildi ve kendisi Halk Bankası’na genel müdür yapıldı. Sonra da SPK Başkanlığı’na getirildi."

‘SERHAT ALBAYRAK’A YAKINDI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Turkuvaz Medya Grup Başkanı Serhat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 17 Nisan’da SPK Başkanlığı görevinden alınmıştı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun bir süredir arasının iyi olmadığı iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin talimatıyla görevden alındığı iddia edilmişti.

Ünsal Ban, kayınbiraderi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun görevden alındığı 17 Nisan günü de dikkat çeken bir mesaj paylaşmıştı: "Hayatı anlamak için, hancı ve yolcu meselesini her yönüyle çok iyi bilmek gerekir."

Gazeteci Barış Soydan, Ünsal Ban’ın kayınbiraderinin görevden alınma kararından yaklaşık bir ay önce de sosyal medya hesabından paylaşıp daha sonra kaldırdığı bazı gizemli sosyal medya paylaşımlarına dikkat çekmişti.

Ünsal Ban’ın 11 Şubat’ta paylaşıp daha sonra sildiği sosyal medya mesajları şöyleydi:

"Hangi birinden başlasam p-a-i-a-a-t-d-s-s-k…. Daha onlarcası", "Bir rüşvetin anatomisi… Tüm detayları ile…", "Pardon uyarı üzerine düzeltelim… Rüşvetlerin anatomisi."

Ünsal Ban’ın 14 Aralık 2021’de de daha sonradan sildiği şu mesajı paylaşmıştı:

"Her türlü rüşveti alacaksın, tehdit ve şantajla işlerini halledeceksin. İnsanların çevresine zarar vereceksin. Bir kişi daha ara veya rüşvet almak için zarar ver, yazdığın her şeyi burada paylaşacağım."

SEDAT PEKER: BU İSİMLERİ UNUTMAYIN

Sedat Peker, ise "Deli Çavuş" Twitter hesabından 5 Temmuz’da yaptığı paylaşımlarda Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban’dan bahsetmişti. Peker, 5 Temmuz günü yaptığı paylaşımlarında 1999’da cezaevinden dönemin başbakanı Mesut Yılmaz’ın kumarhane görüntülerinin elinde olması sayesinde tahliye edildiğini ve o dönem Mesut Yılmaz’a yakın olan iş insanı Mehmet Cengiz’den 5 milyon dolar aldığını söylemişti.

Aldığı 5 milyon dolarla Simtel’i satın aldığını açıklayan Peker açıklamalarına şöyle devam etmişti: "SimTel’i satın aldık ancak bankalar korktuğu için bizimle çalışmıyordu. Yine Mehmet Cengiz’i ziyaret ettim, durumu anlattım. "Kendisi Bank Asya’nın genel müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu aradı. SimTel adına ilk 500 bin dolarlık alım kredisini Bank Asya’dan aldık.

Bank Asya’ya para yatıranlar ‘fütücü’ diye cezaevine koyuldu. Bank Asya’nın 16 sene genel müdürlüğünü yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu SPK’nın başına geçip borsayı yönetti. Mehmet Cengiz Türkiye’nin en zengin iş adamı oldu. Kültür Bakanlığı’nın organizasyonu ile Türklük Hakanı ödülünü alan ben ise çocuklarımla beraber binlerce kilometre uzakta gurbette yaşamaya mahkûm oldum. Parası olan fütücülere dokunmayacaksın, 16 sene Bank Asya’nın genel müdürü olan kişiyi SPK’nın başına getireceksin, Mehmet Cengiz’i Türkiye’nin en zengin iş adamı yapacaksın."

Peker paylaşımına şöyle devam etmişti:

"Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kız kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nu Erzurum milletvekili yapacaksınız. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun kocası Ünsal Ban’ı Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin rektörü yapacaksınız (diplomaları para ile sattığı için, soruşturma geçirdiği için görevinden ayrıldı). Ayrıca Ünsal Ban’ın ilk eşi Amerika’da. Hakkında fütü soruşturması olduğu için Türkiye’ye gelemiyor. Tüm bunlar ortadayken fütü ile mücadele ediyoruz diye milleti kandıracaksınız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar