İbadi: Erbil'le diyaloga hazırız

İbadi: Erbil'le diyaloga hazırız
Haydar İbadi, halka hizmetin hızlanması için Erbil'le görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

HABER MERKEZİ- Irak Başbakanı Haydar İbadi, Erbil ile hükümet düzeyinde diyaloğa geçemeye hazır olduklarını belirterek, "Hizmet sunmak için birilerinin bize baskı uygulamasına gerek yok" dedi.

SORULARI YANITLADI

Haydar İbadi Bağdat’ta düzenlenen Irak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralarının karşına geçti.

İbadi. Kürdistan Bölgesi’ndeki memur maaşlarının ödenmesine ilişkin ayrıntılı incelemenin yapılması için bir komisyon kurduklarını söyledi. Haydar Abadi, "Kürdistan Bölgesi içinde bize yapılan eleştirilerde, gönderdiğimiz paranın bazı kesimlerin eline geçmesinden dolayı bu şekilde ödeme yapmamız gerektiği istendi. Çünkü para sıradan vatandaşların eline geçmiyor. Bunun içinde detaylı bir araştırmanın yapılması gerekiyor" diye konuştu. 

MAAŞLAR ÖDENECEK

Uzun bir inceleme sürecinin olmayacağını belirten İbadi, "Maliye denetimini ve Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri’ni bu konuda inceleme yapması için görevlendirdim. Ayrıca Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmesi için özel komisyon görevlendirildi" ifadelerini kullandı.

Rudaw'ın haberine göre, Kürdistan Bölgesi’nin hava sahasının uçuşa açılmasına ilişkin ise Haydar İbadi, şunları söyledi: "Sadece uluslararası uçuşların Kürdistan Bölgesi’ne yapılmasına izin verilmiyor. Bu konu sıradan Kürt vatandaşları etkilemedi. Bağdat üzerinden yurt dışına seyahat edebilirler."

 Erbil ile Bağdat arasında diyaloğun gerçekleşmesine ilişkin ise İbadi, "Diyaloğa hazırız. Ancak sonuca ulaşmamız için diyaloğun sağlam bir temelde yapılması gerekiyor. Tüm diyaloğları kabul ediyorum. Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Emmanuel Macron ile de telefonla görüştük. Kendisine  hükümet düzeyinde diyaloğa geçemeye hazır olduğumuzu söyledim" dedi.

DİYALOG TALEBİ HİZMET İÇİN

"Bağdat’tan ve Erbil’den birer heyetle hükümet düzeyinde görüşmelere başlayabiliriz." diyen İbadi,  Bağdat’ın diyaloğa hazır olduğunu açıklamasına rağmen neden halen Erbil ile diyaloğa geçmediği sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Sorunlarımız var. Bölgesel siyasi sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlarımıza yardım etmek için mekanizmanın tamamlanmasını istiyoruz. Diyaloğun bir kısmı bunun üzerine."

Öne Çıkanlar