'İbadi sabırlı olsun'

'İbadi sabırlı olsun'
ABD Savunma Bakanı James Mattis, Peşmerge'nin IŞİD'le mücadelede önemli rol oynadığını ve bölgedeki sorunların çözüleceğini söyledi.

HABER MERKEZİ- ABD Savunma Bakanı James Mattis, IKBY referandumunun karışıklığa sebep olduğunu ve Irak Anayasası’na bağlı olarak Erbil ile Bağdat arasında sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün IŞİD’le mücadele toplantısı yapıldı. Rudaw'ın haberine göre, toplantının başında yaptığı konuşmada James Mattis, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunları çözmeye çalıştıklarını bunun içinde çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

İŞİD'LE MÜCADELE

IŞİD’le savaşta Peşmerge Güçleri ve Irak güçlerinin gösterdiği mücadeleyi öven Mattis, "IŞİD’in yenilmesinde önemli role sahip oldular" dedi.

Şimdiye kadar IŞİD’in kontorlündeki toprakların yüzde 95’inin kurtarıldığını dile getiren James Mattis, sözlerine şunu ekledi: "Kürtlerin yaptığı referandum kötü oldu ve karışıklık çıkardı. Ancak İbadi’nin sabırlı davranmasıyla anayasal yolla çözülecek" dedi.

SAVAŞIMIZ SONA ERMEDİ

 Mattis, "2 hafta önce ortak güçlerimiz Rakka ve Suriye’yi kurtardı. IŞİD yönetimi zayıfladı ve çok sayıda IŞİD’li teslim oldu. Söz konusu başarılarla birlikte savaşımız halen sona ermedi. IŞİD halen kurtardığımız bölgelere tehdittir. Aynı zamanda ülkemize de."

Öne Çıkanlar