İBB'de ‘Cübbeli Ahmet' için imar değişikliği

İBB'de ‘Cübbeli Ahmet' için imar değişikliği
Alınan kararla konut imarı taşıyan 1000 metrekarelik alanın 'Sosyal Kültürel Tesisler' alanı ilan edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanı olduğu  ‘Hoca Ahmet Yesevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' arazisi için imar değişikliğine gitti.

Müftü Ali Mahallesi'nde bulunan "konut" imarı taşıyan 1000 metrekarelik alanın 'Sosyal Kültürel Tesisler' alanı ilan edilmesi kararlaştırıldı. Söz konusu alan için 2017 yılında başvuru yapılmıştı. 2005 yılında kurulan dernek, 25 Mayıs 2015 tarihinde "kamu yararına çalışan dernek statüsü" kazandı.

Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre yarımadada bulunan drnek arazisindeki imar değişikliği İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edildi.

Plan değişikliği ile 1000 metrekarelik parsel "sosyal kültürel tesis alanı" ilan edildi. Yapılacak binanın yüksekliği de 15.50 metre olarak belirlendi.

Parseller, tarihi yarımada sınırları içinde bulunduğu için yasa gereği değerlendirilmek üzere koruma kurullarına gönderildi. Kurul süreci de tamamlandı ve İBB Meclisi Temmuz ayı oturumlarında plan değişikliği tekrar gündeme alındı. İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 3 Mart 2020 tarihli onayı doğrultusunda plan değişikliği de uygun bulundu.

Daha önceki plan değişikliği kararlarına da katılmayan CHP grubu, son karara da "hayır" oyu kullandı.

Öne Çıkanlar