İBB'de kamera ile kayıt altına alınan mülakatla 420 kişi işe alındı

İBB'de kamera ile kayıt altına alınan mülakatla 420 kişi işe alındı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 420 sözleşmeli personel alımı için iş ilanı verdi. İlana 22 bin 725 kişi başvurdu. Adaylar arasında mezuniyet notuna göre eleme yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Aralık 2019’da, 420 sözleşmeli personel alımı için iş ilanı verdi. İlana 22 bin 725 kişi başvurdu. Adaylar arasında mezuniyet notuna göre eleme yapıldı. Uygun şartları taşıyan bin 298 kişi ile mülakat yapıldı. İBB yönetimi, tüm görüşmeleri kamera ile kayıt altına alınan mülakatlar sonucu, 420 kişiyi işe aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 gün önce işe başlayan yeni personelle, Saraçhane’deki merkez binada bir araya geldi. Meclis salonunda yeni mesai arkadaşlarıyla buluşan İmamoğlu şöyle konuştu:

"Çok şeffaf bir süreçle işe alım gerçekleştirdiler. İyi bir netice çıkmış. Gözlerinizdeki o enerjiyi, ışıl ışıl bakışı görüyorum. Ülkemizin en büyük kurumsal yapılarından biri olan bir kamu kurumuna dahil oldunuz. Bu sürecin başka bir boyutu şudur: Çok üst seviyede hedefler koyabilirsiniz. Performansınızla kendinizi çok güzel yerlere taşıyabilirsiniz. Biz, bu alanı size açacağız. Kamuda sizin gibi yetenekli arkadaşların daha iyi yerlere gelebilmesini, gerçekten kamuda bir dönemin değişmesi gerektiğine inanan ben ve halkımız, bunu sizlerle yapabileceğimize inanıyoruz. Böyle bir süreci yaşamak, sizin hizmetlerinizi ol anlamda da görmek istiyoruz. İnşallah bu döneme sıkı sıkı sarılır, sahiplenir, büyük bir motivasyonla çalışırsınız.

'GELİŞİME AÇIK BİR GRUBUZ'

Biz nasıl bir ekibiz; biraz ondan bahsedeyim. Biz, dürüstüz; dürüst olacağız. Adiliz; adil davranacağız. Şeffaflık… Kamuya ait bir birimde, kamunun değerlerini yöneteceksiniz. Dolayısıyla, sizler de dürüst, adil ve şeffaf olmalısınız. Bu etik değerlerden asla taviz vermeden, her anında halka hesap verdiğinizi, vermek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Bütün benliğimle bunu söylüyorum ki; insan sevgisiyle doluyuz. Kimseyi ayırt etmiyoruz. Düşünsenize, insana hizmet ediyorsunuz ve bu şehir, dünyanın en karma kültürleriyle yoğrulmuş ve buluşmuş bir şehir. Bu bakımdan mutlaka sizler de insan sevgisiyle dolu olmalısınız. Aynı zamanda insan sevgiyle dolu olan yüreğiniz işinize kapsayıcılıkla yansımalı. Tüm işlerinizde, tüm eylemlerinizde kapsayıcı ruhla topluma hizmet vermelisiniz. Sizlerin de bu katılımıyla çok paralel bir tanım, her zaman söylerim; hak ediyorsak, alırız. Kimsenin de hakkını yemeyiz. Hak kazanırız. Liyakate dayalı bir süreci tanımlıyoruz. Yetkinliklerimize güveniriz. Ona göre mücadelemizi veririz. Bilgi, uzmanlık, becerilerimiz kadar çağın tanımıyla inovasyonu, ruhumuzdan eksik etmeyiz. Yenilikçi, geliştiren, ‘Yeni ne var, yeni ne katabilirim sürece’ diyerek, gelişime açık bir grubuz. Bütün bu ruhları, yenilikçiliği sürece katabilmeniz için çevik olmanız, hızlı hareket etmeniz lazım. Bir başka karakterimiz de bu. Sizden de çevik olmanızı, asla hantal olmamanızı, işi duraksatan değil kurallarına uygun bir şekilde hızlandıran ve çözüm üreten bir anlayışla hareket etmenizi çok önemsiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar