İBB'deki araç saltanatı Yenikapı'da sergileniyor

İBB'deki araç saltanatı Yenikapı'da sergileniyor
AKP döneminde kiralanan ihtiyaç fazlası yüzlerce araç Yenikapı'da teşhir ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla AKP döneminde ihtiyaç fazlası olarak kiralanan arabalar Yenikapı Meydanı'na getirilerek, yan yana dizildi. Araçlar, israfın kanıtı olarak Yenikapı'da sergileniyor. Yenikapı’ya getirilen araç sayısının 800’e yaklaştığı ve araçların gelmeye devam ettiği bildiriliyor. 

Gece yarısı Yenikapı miting meydanına getirilen yüzlerce aracın fotoğrafları sosyal medyada ses getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce yaptığı açıklamada, araçların toplanması için çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini söylemişti. Yüzlerce aracın müdür, daire başkanları hatta bu kişilerin ailelerinin kullanımına verildiği belirtilmişti. 

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Sürekli olarak 'Bu daha başlangıç' diyorum. Hem kiralık araçlar için hem de tek tek açıklanacak yolsuzluk ve usulsüzlükler için. Az kaldı bekleyin" dedi.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da araçların fotoğrafını paylaşarak, "Bu sadece ufacık bir başlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul'a nefes aldırmaya devam ediyor" dedi.

 


İmamoğlu, 23 Haziran seçiminden önce gündem olan belediyenin makam araçlarıyla ilgili 'Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz' sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım."

İmamoğlu dün belediye binasında başkan için tahsis edilmiş 18 makam odası olduğunu açıklamıştı. İmamoğlu "Belediye başkanı olarak, benim şahsıma, yanılmıyorsam 17-18 tane makam odası tespit edilmiş. Bir tasarruf da orada yapacağım. Bu, israf ve tasarruf konusu, bizim hayat felsefemiz olmak zorunda. Bu noktada, 16 milyonluk bir kentin yönetimi olarak, elimizden geleni yapacağız. Moraliniz yüksek olsun. Her şey çok güzel olacak" demişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar