İBB’den İçişleri’ne yanıt: Devlet, sosyal medyadan idare edilemez

İBB’den İçişleri’ne yanıt: Devlet, sosyal medyadan idare edilemez
İBB, İçişleri Bakanlığı’nın, “özel teftiş” başlattığın sosyal medya hesabından duyurması üzerine aynı yöntemle bakanlığa yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); İçişleri Bakanlığı’nın "özel teftiş" başlatmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır. İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır" açıklamasını yaptı.

İBB, İçişleri Bakanlığı’nın, "özel teftiş" başlattığın sosyal medya hesabından duyurması üzerine aynı yöntemle bakanlığa yanıt verdi.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, SOSYAL MEDYADAN İDARE 'EDİLEMEZ''

İBB’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.

'İÇİŞLERİ, ELİNDEKİ BİLGİ VE BELGELERİ DEVLETİMİZİN KURUMU İBB İLE PAYLAŞMALIDIR'

"Terör bağlantılı" kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.

'DEVLET CİDDİYETİ İLE ÖRTÜŞMEYEN BU HAMLELERİ KAMUOYU TAKDİRİNE SUNARIZ'

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur.

İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır." (ANKA)

Öne Çıkanlar