İBB, Diyanet Vakfı'na ait üniversiteye 43 milyon TL harcayarak kampüs yaptırmış

İBB, Diyanet Vakfı'na ait üniversiteye 43 milyon TL harcayarak kampüs yaptırmış
Diyanet Vakfı tarafından kurulan üniversitede İlahiyat Bölümü’nün ücretinin 26 bin 460 TL olduğu öğrenildi.

Diyanet Vakfı tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ne AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2017 yılında yapılan ihaleyle 43 milyon TL’lik kampüs yaptırıldığı ortaya çıktı.

İBB, ‘Ümraniye 29 Mayıs Üniversitesi Kampusu Projesi’ adı altında rektörlük binası, iki adet derslik binası, yer altı otoparkı, avlu ve kütüphane inşa etti. İBB’nin yaptırdığı kütüphane binası içerisinde toplam alanı 5 bin 900 metrekare olan üç adet okuma salonu, serbest okuma salonları, dört adet toplantı salonu, 48 adet derslik, 43 adet ofis, iki adet Konferans Salonu, 10 adet Seminer, iki adet sergi salonu, kafe ve depolar yer aldı.

İsmail Arı'nın BirGün'de yer alan haberine göre, 29 Mayıs Üniversitesi’nin idari kadrosunda yer alan isimler de dikkati çekti. Buna göre idari kadroda yer alan Azize Çırtlık, Genel Sekreter olmasına karşın aynı zamanda Personel Daire Başkanvekili ve Hukuk Müşavirliği Sekreteri olarak da atandı.

Sağlık, Kültür ve Spor Müdürü olan Gürhan Toktaş ise aynı zamanda Kariyer Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Müdürlüğü Vekili olarak görev yapıyor. Genel Sekreter Yardımcısı Erdal İşçan da aynı zamanda İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olarak üniversitede görev aldı.

Diyanet Vakfı tarafından kurulan üniversitede İlahiyat Bölümü’nün ücretinin ise 26 bin 460 TL olduğu öğrenildi. Üniversitenin 2019-2020 eğitim öğretim yılında, yeni kayıt yaptıran öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Psikoloji Bölümü’nde 33 bin 480 TL ve Ekonomi Bölümü’nde ise ücreti ise 30 bin 780 TL olarak belirlendi. Üniversitenin bünyesinde bulunan iki öğrenci yurdunun yıllık ücretinin ise 11 bin TL olduğu öğrenildi.

ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN DA HEYETTE   

Üniversitenin mütevelli heyetinde ise AKP’li çok sayıda isim bulunuyor. Eski AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bu isimler arasında yer aldı. Can’ın, Ümraniye Belediye Başkanı olduğu dönemde üniversitenin kampüs inşaatı için arsa tahsis ettiği ifade edildi.

Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyumu’nun yerine yapılan rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle bilinen Aziz Torun da Mütevelli Heyeti’nde yer aldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı ve aynı zamanda Bilal Erdoğan’ın ortağı olan Remzi Gür de Mütevelli Heyeti’nde yer alan isimler arasında.

MÜTEVELLİ HEYETİNDEN BİR İSİM FETÖ'DEN AYRILDI  

Mütevelli heyetinde, cemaatle bağlantılı olduğu için yargılanan iş insanı da yer aldı. Gaziantep FETÖ Davası’ndan yargılanan iş insanı Hasan Hüseyin Nabıkoğlu, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi oldu.
 

Öne Çıkanlar