İBB, Kürtçeye yer vermediği levhaları kaldırdı

İBB, Kürtçeye yer vermediği levhaları kaldırdı
İBB tarafından tuvaletlere asılan levhalarda 8 dil içinde Kürtçeye yer verilmemesi tepki çekti. Tepkilerin ardından levhalar kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından kentin çeşitli yerlerine konulan tuvaletlerde kadın-erkek tuvaletlerini ayırt etmek için hazırlanan ve 8 dile yer verildiği halde Kürtçeye yer verilmeyen levhalar, tepkiler üzerine kaldırdı.

İBB, Beyoğlu’na bağlı Okmeydanı’nda bulunan Anadolu Parkı’nda faaliyete soktuğu tuvaletlerde, kadın-erkek lavabolarını ayırt etmek için 8 dilde levha astı. Türkçe, Çince, İngilizce ve İspanyolcanın da yer aldığı levhada, Kürtçeye yer verilmedi. Bunun üzerine mahalle sakinleri ve kamuoyu duruma tepki gösterdi. 

Tepkiler sonucu İBB Kürtçeye yer vermediği levhaları kaldırdı. Mecidiyeköy’de bulanan tuvaletlerde de söz konusu levhanın kaldırıldığı görüldü. Levhaların kaldırılması ile tuvaletler üzerinde kadın-erkek ayrımı yapan herhangi bir yazı yer almazken, sadece kadın ve erkek simgeleyen fotoğraflar yer aldı. (MA)

 

Öne Çıkanlar