İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Subaşı: Ekrem Bey Cumhurbaşkanı adayı olursa seçimi kazanır

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Subaşı: Ekrem Bey Cumhurbaşkanı adayı olursa seçimi kazanır
+Gerçek’in YouTube kanalında gazeteci Canan Kaya’nın hazırlayıp sunduğu 'Ya Sorulmasaydı?' programının bu haftaki konuğu, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Doğan Subaşı oldu.

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. İsmail Doğan Subaşı, +Gerçek TV’nin YouTube kanalında yayınlanan "Canan Kaya ile Ya Sorulmasaydı?" programına konuk oldu. Programda, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB’ye yönelik teftiş iddialarını değerlendiren Subaşı, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açıklamalarını ise olumlu bulduğunu söyledi.

Subaşı’nın açıklamalarının satır başları şöyle:

'İÇİŞLERİ BAKANI’NIN GÖREVİ BAĞIRIP ÇAĞIRMAK DEĞİL, O KAMU KURUMUNU UYARMAKTIR'

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 Aralık’ta Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde İBB’de 557 teröristin işe alındığını iddia etti. Bu cümleler bir İçişleri Bakanı’na yakışacak cümleler değil. Sayısı önemli değil, gerçekten terör örgütleriyle ilişkili olduğu düşünülen birtakım çalışanlar varsa, kamu kurumları aralarında yazışırlar ve bunu çözüme kavuştururlar. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü neden var? Belediyenin böyle bir güvenlik araştırması yapacak donanımı, yetkisi yok. Devlet demek yetki demek. Herkes kendi yetkilerini kullanacak. İçişleri Bakanlığı’nın görevi, böyle bir durum tespit edilmesi halinde ilgili kamu kurumunu uyarmaktır. Ama sayın bakan öyle yapmadı, çıktı Meclis’te siyasi bir konuşma yapar gibi bağırıp çağırdı.

'TERÖR BAĞI KURULURSA KAYYUM ATANABİLİR'

Hukuki çerçeve açısından, eğer bu kişilerin terörle bağı saptanırsa kayyum atanabilir. Ancak gerçek duruma bakarsak, böyle bir şeyi mümkün görmüyorum. Bir kere bu konuyla ilgili tansiyonun yükseltilmemesi gerektiği husunda birçok açıklama geldi AK Parti tarafından. Tabii mevcut iktidar şimdiye kadar her türlü hukuksuzluğu yapabileceğini de gösterdi. Dolayısıyla "Kayyum atayamaz, güçleri yetmez, yapsınlar da görelim" gibi bir üslubu doğru bulmuyorum. İsterlerse tabii ki kayyum da atarlar. Fakat herkesin bir hesabı olur. İstanbul’a kayyum atanırsa, AK Parti siyasal sonunu tamamen garanti altına almış olur. İlk seçimde giderler.

'NUMAN KURTULMUŞ’UN AÇIKLAMALARINI OLUMLU BULUYORUM'

Numan Kurtulmuş’un söylemlerini çok olumlu buluyorum. Belki de AK Parti içinde iki farklı anlayış var. Kurtulmuş’un mevcut açıklaması gibi makul ve mantıklı, belli bir sorumluluk duygusuyla kendi politik durumunu savunmaya çalışanlar da var. Bu insanlarla iletişimimiz çok güçlü. Benim Meclis’te tanıdığım AK Partililer de var. Oturuyoruz, konuşuyoruz, bir sorun etrafında anlaşmaya çalışıyoruz. Mesela bu durumu da çok tatsız buluyorlar. Numan Bey’in görüşlerine daha yakınlar. Ama bir grup da var ki en tipik örneği Sayın Süleyman Soylu’dur, daha hırçın bir dille, bağırıp çağırmak, karşı tarafı azarlamak, elinde varsa bir güç onunla baskı uygulamak gibi yöntemlere başvuruyorlar. Bu arada bu durum basında da çok var.

'EKREM İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ADAY GÖSTERİLİRSE SEÇİMİ KAZANIR. O GÖREVİ DE ÇOK İYİ YAPAR'

Ekrem Bey’in Cumhurbaşkanlığı konusu, kamuoyunda sıkça tartışılıyor. Tabii ki Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimine girerse kazanır. O görevi de çok iyi yapar. Ama kimin Cumhurbaşkanı olacağına insanlar kendileri karar veremiyorlar. Türkiye’de bazı makamlar, "Ben istiyorum" deyince olunacak makamlar değil. Cumhurbaşkanlığı görevi tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bir onurdur. Kimse ‘istemiyorum' demez.

Öne Çıkanlar