İBB Meclisi'nin olağanüstü toplantı talebi kabul edildi

İBB Meclisi'nin olağanüstü toplantı talebi kabul edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi'nin toplanması için valilikten izin talebinde bulunmuştu.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin olağanüstü toplantı başvurusunu kabul etti. Korona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle belediye meclis toplantıları 3 ay ertelenmişti.

Valiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ‘Olağanüstü Toplantıya Davet Edilmesi’ için Valiliğimizden izin talebinde bulunmuştur. Söz konusu talep; ‘Sağlık tedbirleri ve Sosyal mesafeye uyulması kaydıyla’ Valiliğimizce uygun bulunmuştur" denildi.

İBB'den yapılan açıklamada ise; "İçişleri Bakanlığı'nın Mart ayında yayımladığı genelge ile COVİD-19 salgını önlemleri kapsamında belediye meclis toplantılarının 3 ay ertelenmesine karar verilmişti. İBB, yoğun salgın gündemi nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı için İstanbul Valiliği'ne başvuru yaptı. Valiliğin uygun bulduğu toplantı önümüzdeki hafta Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gerçekleştirilecek" denildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde meclisi salgın nedeniyle sosyal yardımların iki katına çıkartılması ve borçlanma yetkisi gündemiyle olağanüstü toplantıya çağıracağını açıklamıştı. İmamoğlu, "2020 yılı için 374 milyon lira olarak belirlediğimiz sosyal yardım bütçesini 775 milyona kadar çıkaracağız. Daha da üst seviyelerde olacak ihtiyacı karşılama adına da olağanüstü meclis hazırlığımız var" demişti.

Toplantı gündemin ve toplantı gününün yarın belirlenmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar