İBB'nin yardım kampanyasıyla 125 bin fatura ödendi

İBB'nin yardım kampanyasıyla 125 bin fatura ödendi
İBB tarafından başlatılan 'askıda fatura' kampanyası ile ihtiyaç sahiplerinin 125 bin doğalgaz ve su faturası ödendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 10 gün önce başlatılan askıda fatura kampanyası ile ihtiyaç sahiplerinin 125 bin doğalgaz ve su faturası ödendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zor günler geçiren ve talepte bulunan kişilerle dayanışmayı geliştirmek için 4 Mayıs’ta tanıttığı "Askıda Fatura" uygulamasında ödenen fatura adedi 124 bin 636’yı buldu. 10 günde toplam 15 milyon 685 bin TL fatura bedeli ödendi.

DAYANIŞMA GÜÇLENİYOR

İBB'nin, küresel pandemi nedeniyle daha da ağırlaşan ekonomik tablodan etkilenen İstanbullular için başlattığı çalışmaya Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi de katıldı.

Faturalarını ödemekte zorlanan yurttaşlara yardım etmek isteyenler 153 İBB Beyaz Masa ulaşarak ya da https://askidafatura.ibb.gov.tr/ web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabiliyor.

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabilirken daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr  adresinden talepte bulunabiliyor.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar