İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıtaları arasında kavga

İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıtaları arasında kavga
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi'nin zabıtaları arasında, Atatürk Anıtı'nın restore edilmesi amacıyla boşaltılan İSPARK alanında büyük bir kavga yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Üsküdar Belediyesi ekipleri bu kez Salacak Sahili'nde şimdilerde İSPARK olarak kullanılan alan konusunda karşı karşıya geldi. 

Gerilimin nedeni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark alanını Şemsipaşa Atatürk Anıtı'nın restore edilmesi amacıyla boşaltması. Üsküdar Belediyesi, alanın kullanımında hak iddia ediyor. Ancak alan, imar planında 'yeşil alan' ve 'tören alanı' olarak tanımlanıyor. 

Alanın boşaltılması sonrası Üsküdar Belediyesi zabıtalarının İBB personeline fiilen müdahalede bulunmasıyla gerginlik yaşandı. Bu sırada yumruklaşmalar oldu, gruptakilerden bazıları darbedildi. 

Sürecin sonunda valiliğin, alanın emniyet güçleri tarafından güvenliğe alınması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Buna göre alan bir süre daha İSPARK alanı statüsünde olacak ancak herhangi bir işlevi bulunmayacak. Sorunun iki kurum arasında çözülmesi beklenecek. 

49 YILLIK ANIT

1973 yılında heykeltraş Kenan Yontunç tarafından yapılan heykelin sağ tarafındaki genç kız 1959 yılında Antik Çağ’dan sonra dünyada ilk kez seramik sergisi açan seramik sanatçısı Lerzan Öke’yi temsil ediyor.

Anıtın tabanının çevresi, Kurtuluş Savaşı’nı ve o yıllardaki Anadolu halkını tasvir eden taş kabartmalarla çevrili.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar