İbrahim Kahveci: BDDK'nın kararı mülkiyet hakkına müdahale olarak bile değerlendirilebilir

İbrahim Kahveci: BDDK'nın kararı mülkiyet hakkına müdahale olarak bile değerlendirilebilir
Kahveci, BDDK kararına ilişkin, 'Bilmeliyiz ki mülkiyet hakkının sorgulandığı yerde ot bitmez... Ne yabancı sermaye gelir, ne de yerli sermaye işe girişir' dedi.

+GERÇEK - Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü yazısında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 15 milyon liranın üzerinde döviz mevduatı bulunan şirketlere TL kredi verilmemesi kararına köşesinden tepki gösterdi.

Kahveci, "BDDK’nın kararı bir bakıma mülkiyet hakkına müdahale olarak bile değerlendirilebilir. Şirketlerin varlık değerleme yöntemlerine bu karar sonrası sermaye sahipleri karar veremeyecektir. Aslında verecekleri karar ya tamam ya devam kararı olabilir" diye yazdı.

"Bilmeliyiz ki mülkiyet hakkının sorgulandığı yerde ot bitmez... Ne yabancı sermaye gelir, ne de yerli sermaye işe girişir" diyen Kahveci şöyle dedi:

"Dün  yatırım-üretim-istihdam-ihracat diyerek yola çıkanlar, bugün finansal istikrar adına reel sektörün önünü keser oldu. Oysa finansal istikrar yine finansal uygulamalar ile sağlanır. Maalesef neyin nerde nasıl kullanılacağını bilememek bizi bu enteresan yollara sevk etti."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar