İbrahim Kahveci'den sanayicilere: Zamanında alkışladığınız saçma politikalar sizi de vurmaya başladı

İbrahim Kahveci'den sanayicilere: Zamanında alkışladığınız saçma politikalar sizi de vurmaya başladı
Kahveci, İSO Başkanı Bahçıvan ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu arasındaki tartışmaya atıf yaparak, 'Tam da bunu hak ettiniz. Zamanında alkışladığınız saçma kararlar sizi de vurmaya başladı' dedi.

+GERÇEK - Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü yazısında, İstanbul Sanayi Odası (İSO) temmuz ayı meclis toplantısına katılan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasında yaşanan tartışmaya atıfta bulunarak, "Zamanında 'mıy mıy mıy' edeceğinize konuşsaydınız bütün bunlar başımıza gelir miydi? Her absürt karara dahi 'çok yaşa' dediğinizde sonucun bu olacağını bilmiyor muydunuz?" diye sordu. 

Kahveci, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Başkan Kavcıoğlu karşınıza geldi ve son altı ayda bu yılın enflasyon hedefini ocak ayında yüzde 23,2 nisan ayında 42,8 ve temmuz ayında da 60,4 olarak açıkladı.

Bir Merkez Bankası’nın enflasyon hedefini altı ayda üç kat artırdığı yerde hangi sanayici önünü görebilir ve iş yapabilir?

Aslında tam da bunu hakkettiniz... Zamanında alkışladığınız saçma sapan kararlar ve politikalar geldi sizi de vurmaya başladı. Elbette sizi vurmaya başladı ama asıl çalışanları vuruyor. Bu ülkede işçi ücretleri köle ücretine dönüştü. Bundan daha ucuz ne olabilir?

İnsan ve insanlık denen şeyler bitti. Aynı gemideyiz ama sadece mevkilerimiz farklı. Gemi batınca herkes batıyor. Zamanında üst güverteden sesler çıksaydı bu gemi bu kadar yara almazdı; belki de batma noktasına gelmezdi." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar