İbrahim Kalın ve Ömer Çelik'ten Haftanin açıklaması

İbrahim Kalın ve Ömer Çelik'ten Haftanin açıklaması
Açıklamalarda sınır ötesi harekatın 'hukuka uygun ve meşru' olduğu savunuldu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi  (IKBY) topraklarında TSK'nin başlattığı kara harekatına dair Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik,"Türkiye uluslararası hukuka dayanan haklarını kullanarak teröre karşı etkili mücadelesini sürdürmektedir. Sınırlarımıza, vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize saldıran teröristlerle mücadele etmek en doğal hakkımız ve görevimizdir" dedi.

HAREKATA DAİR 'HUKUKİ VE MEŞRU' SAVUNMASI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik yürütülen operasyonun meşru olduğunu öne sürerek, "Türkiye'nin terörle mücadelesi en temel hukuk ilkelerinden güç almaktadır. Bu terör örgütlerinin o topraklarda bulunması gayrı meşrudur. Bunu eleştirmeyenlerin, Türkiye'nin meşru terörle mücadelesi hakkında olumsuz açıklama yapmaları, teröre destek vermek anlamına gelir. Milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz terörle mücadele, dünyanın en meşru mücadelesidir. Gücünü hukuktan ve haklılıktan alan güçlü bir terörle mücadele yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından, "Terörü yerinde bitirmek ve teröristlerin inlerine girmek için 'Pençe Kaplan' harekatı tüm süratiyle devam ediyor. Türkiye devleti ve milleti, terörün her türüne ve destekçilerine karşı mücadele etmekte tam bir kararlılık içindedir. Aksini düşünenler hüsrana uğrayacaktır" ifadelerini kullandı.

'BARIŞIN TESİSİ' SÖYLEMİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise operasyonun "barış" için yapıldığını savunarak, "Bölgemizde barışın tesis edilebilmesi için hayati önem arz eden terörle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Cenab-ı Allah, sınırlarımızın muhafazası ve milletimizin selameti için mücadele yürüten kahraman askerlerimizin yardımcısı olsun" paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar