İçişleri Bakanlığı, AKP'li belediye başkanı hakkındaki 'görevi kötüye kullanma' şikâyetini işleme almadı

İçişleri Bakanlığı, AKP'li belediye başkanı hakkındaki 'görevi kötüye kullanma' şikâyetini işleme almadı
Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın AKP'li Osman Topaloğlu hakkındaki 'görevli kötüye kullanma' şikayetini işleme koymaması kararını 'oy birliğiyle' bozdu.

Muhalefet belediyelerine çeşitli gerekçelerle kayyım atayan, 'teftiş' adı altında seçilmiş yönetimlere müdahale eden İçişleri Bakanlığı, Samsun’un AKP'li 19 Mayıs Belediyesi Başkanı Osman Topaloğlu hakkındaki ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla yapılan şikâyeti ise işleme koymadı. Bakanlığı bu kararı Danıştay’dan döndü.

19 Mayıs ilçesinde Kumcağız, Yörükler, Yükseliş, Dereköy ve Engiz mahallelerinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için başvuru yapanlardan 150’sinin kaçak olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Hazine arazileri üzerine yapılan kaçak ve ruhsatsız yazlıklarla ilgili "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla ilgili ilçede gazetecilik yapan İbrahim Akkuş tarafından, AKP’li 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu şikâyet edildi. Şikâyetle ilgili, İçişleri Bakanlığı işleme koymama kararı verdi.

DANIŞTAY’DAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN KARARINA OY BİRLİĞİYLE DURDURMA

Cumhuriyet’in haberine göre İbrahim Akkuş, İçişleri Bakanlığı’nın kaçak ve ruhsatsız yazlıklarla ilgili şikayetini İçişleri Bakanlığı’nın işleme koymaması kararına Danıştay’a başvurarak itiraz etti.

Danıştay 1. Dairesi, İçişleri Bakanlığı’nın, AKP’li 19 Mayıs Belediyesi Başkanı Topaloğlu için aldığı işleme konulmama kararını bozdu. Danıştay 1. Dairesi, verdiği kararında "İtirazın kabulü ile İçişleri Bakanlığı’nın 13.04.2021 tarihli şikâyetin işleme konulmamasına ilişkin kararının kaldırılmasına, dosyanın karar ekli olarak İçişleri Bakanlığı’na, kararın bir örneğinin itiraz edene gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi" denildi.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANAN TOPALOĞLU’NUN YAPTIKLARINA GÖZ YUMULDU’

Kararı değerlendiren gazeteci Akkuş, "31.12.2017 öncesi için hükümet ‘İmar Barışı’ adı altında af yasası çıkarmıştı. Vatandaşlarda bu yasayı fırsata çevirerek 2017 öncesi gösterip kısa sürede kaçak yapı yapmıştı. Ben gazetecilik ve vatandaşlık görevimi yaptım. Devletin yetkili organları hem seyirci kaldı hem de görevini kötüye kullanan Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nın yaptıklarına göz yumdu" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar