İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan İmamoğlu'na: Bunlar ucuz işler

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan İmamoğlu'na: Bunlar ucuz işler
İsmail Çataklı, Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE tepkisine yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yayımlanan görüntülerinin "MOBESE" kayıtlarından alındığı iddialarına ilişkin olarak konuştu. Çataklı, belediyeler dahil özel işletmelerin de görüntü kayıt sistemlerini kullandığını ifade etti.

"Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini deyim yerindeyse 'Cambaza bak' diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atmaya kalkmasın" diyen Çataklı, "Bunlar ucuz işler. Herkes kendi işini yapsın, kara propagandayla, iftirayla kapatılacak şeyler değil bunlar" dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, İçişleri Bakanlığındaki konferans salonunda düzenlediği "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN'

Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İngiliz Büyükelçi ile yemek yediği gün basına yansıyan MOBESE görüntüleri ile ilgili suç duyurusunda bulunmasının hatırlatılması üzerine, "Bu konuyla ilgili Ekrem İmamoğlu, bir açıklamada bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulunduğunu ve bu konunun takipçisi olacağını da kendisi ifade etti. Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, 'cambaza bak' diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın. Bunlar ucuz işler. Herkes kendi işini yapsın. Kara propagandayla, iftirayla kapatılacak şeyler değil bunlar. Bizim arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Görevlerinin başındalar. Burada herkese düşen de işini yapmak" dedi.

'KONUYU TAKİP EDİYORUZ'

Öte yandan Çataklı ayrıca, Samsun'da Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na yönelik saldırıya ilişkin de konuştu. Çataklı, "2 kişi yakalandı. İkisinin de çok fazla suç kaydı var. Bir tanesi ifadesinde o gece alkol aldığını beyan ediyor. Uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, suç makinesi gibi. Gerekli işlemler arkadaşlar tarafından devam ediyor. Konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar