İdamın durdurulması için yaşamına son verdi

İdamın durdurulması için yaşamına son verdi
İran'da Kürt siyasi tutuklu Ramin Hisên Penahi’nin yarın idam edileceğinin açıklaması üzerine yeğeni Nîştiman Hisên Penahî karara tepki olarak yaşamına son verdi.

DÜNYA - İran’da 2017 yılında İran pastarları ile girilen çatışmada yaralı olarak yakalanan Peşmerge Ramin Husen Penahi, Sine’de çıkarıldığı Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edildi. Hakkında verilen idam cezası İran Yüksek Divan Mahkemesi tarafından onaylanan Penahi’nin Perşembe günü idam edileceği duyuruldu.

YEĞENİ HAYATINA SON VERDİ 
Sine Cezaevi’nde tutulan Penahi’nin kardeşi Emced Hisên Penahi de, dün yaptığı açıklamada "Kardeşimi bugün tek kişilik hücreye aldılar. Mahkemenin kararına göre kardeşim Perşembe günü idam edilecek" açıklamasında bulundu.

Penahi’nin idam edileceğinin açıklamasından kısa bir süre sonra yeğeni Nîştiman Hisên Penahî, karara tepki olarak intihar ederek, yaşamına son verdi. Hayatına son veren Nîştiman Hisên Penahi, arkasında bıraktığı mesajında Penahi’nin idam edilmemesi için duyarlılık oluşmasını istedi. Yaşamına son veren Penahî’nin cenazesi, bugün sabah saatlerinde Sine kentinde toprağa verildi.

İDAMA TEPKİ BÜYÜK
Panahi’nin Perşembe günü idam edileceğinin duyurulmasa üzerine dünyanın birçok yerinde tepkiler geldi. Birçok örgüt, sivil toplum örgütü yaptıkları açıklamalarla İran rejim güçlerinin bir an önce idamı durdurmaya çağırdı. Ancak İran rejimi yapılan çağrılara dair bir açıklama yapmış değil.

Penahi için yine sosyal medya üzerinden #RaminHoseinPanahi tagıyla kampanya başlatılıp, idam kararının durdurulması için çağrılar yapıldı. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar