Erdoğan’dan AKP'li vekillere bürokrasi talimatı: Gerekirse siz de yıkacaksınız

Erdoğan’dan AKP'li vekillere bürokrasi talimatı: Gerekirse siz de yıkacaksınız
Bakan Nebati’nin uluslararası yatırımcılara Türkiye’ye gelme çağrısı yaparken yabancı yatırımcılara, ‘Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var’ demesinin nedeni belli oldu.

Fotoğraf: AA


15 Mart’ta partisinin 50 milletvekiliyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya katılan milletvekilleri, il ve ilçelerde vali, kaymakam gibi, daha üst düzeyde de bakan ve bakan yardımcıları gibi bürokratlara ulaşmakta zorluk yaşadıklarını anlattı. Erdoğan’ın ise milletvekillerine, "Biz bürokrasideki engelleri yıka yıka geldik. Gerekirse siz de yıkacaksınız" dediği belirtildi.

‘GEREKİRSE SİZ DE YIKACAKSINIZ’

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis bilgisine göre, toplantıya katılan vekiller, "seçim bölgelerinde birtakım sorunların çözülmesi için adım atmak istediklerinde bürokrasiye takıldıklarını" anlattı. Ancak edinilen bilgiye göre bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonu çaldı ve görüşmek üzere dışarı çıktı. Sonrasında Erdoğan milletvekillerine dönerek "Ne oldu, bürokrasiyle ilgili bir sorun mu var" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine de vekiller yeniden "il ve ilçelerde vali, kaymakam gibi, daha üst düzeyde de bakan ve bakan yardımcıları gibi bürokratlara ulaşmakta zorluk yaşadıklarını" bir kez daha anlattı. Erdoğan’ın milletvekillerine, "Biz bürokrasideki engelleri yıka yıka geldik. Gerekirse siz de yıkacaksınız" yanıtını verdiği kaydedildi.

‘SİYASETİN ÖNÜNÜ DE TIKARSINIZ’

Erdoğan, iktidarının ilk yıllarında da sık sık bürokratik engellere göndermelerde bulunmuş ve "Türkiye’de bir mevzuat kirliliği yaşandığını, iş insanların bile zaman zaman bürokrasiye takıldığını" belirtmişti. Erdoğan, 2003’teki bir konuşmasında da "Türkiye’de bir bürokratik oligarşi var ve bu bürokratik oligarşi siyaseti bile parmağının ucunda döndürüp duruyor. Eğer buna bir de Türkiye’de demokratik sürece katkıda bulunacağını söyleyip de bu katkıyı vermediğiniz zaman siyasetin önünü de tıkarsınız" ifadelerini kullanmıştı.

‘BÜROKRASİYİ YARA YARA BUGÜNLERE GELDİK’

Erdoğan, AKP iktidarının ilerleyen yıllarında da "bürokrasiyi yara yara bugünlere geldiklerine" atıfta bulunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de önceki gün Fransa’nın Cannes şehrindeki Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) kapsamında görüştüğü yabancı yatırımcılara, "Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var" demesi dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar