İddia: Binali Yıldırım'ın yüksek lisans tezi yok

İddia: Binali Yıldırım'ın yüksek lisans tezi yok
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın biyografisinde 'İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans mezunu' yazdığı halde yüksek lisans tezinin bulunmadığı iddia edildi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın biyografisinde "İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans mezunu" yazdığı halde ne YÖK'ün tez merkezinde ne de İTÜ'nün akademik arşivinde Yıldırım tarafından yazılmış bir yüksek lisans tezinin bulunmadığı iddia edildi.

Binali Yıldırım, Temmuz 2018'de devamsızlık nedeniyle yarıda kalan yüksek lisans eğitimine geri dönmüş, öğrenci affından yararlanarak Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) kaydolmuştu.

Yıldırım öğrenci kimliğini alırken yaptığı konuşmada, "Öğrenmenin yaşı yok diyorum. Artık hikayesini anlatmak farz oldu. Yıl, zannediyorum 1979. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa Fakültesi. Mezun olduktan sonra hem çalışıp hem de yüksek lisans yapmaya karar verdik. O ara DEÜ yüksek lisans programı açmıştı. O programın sınavlarına girdik. Kazandık, kaydımızı yaptık. Ancak kısa bir süre sonra İstanbul Teknik de sınav açmıştı, onu da kazandık. İstanbul’da oturduğumuzdan İzmir’deki yüksek lisans öğrenciliğine devam edemedik. Devamsızlıktan atıldık. Şimdi çıkardığımız aftan dolayı tekrar dönme imkanı bulduk. Ben de DEÜ’nin meşhur mezunlarından değilim ama atılan öğrencisi olarak karşınızdayım." demişti.

Yıldırım'ın yüksek lisans tezi bulunmadığı iddiası sosyal medyada gündeme gündeme getirildi.

Avukat Baran Kaya paylaştığı tweet zincirinde iddiasını, "Biyografisinde Itü Yüksek Lisans mezunu yazıyor. Ne Yök'ün tez merkezinde ne de İTÜ'nün akademik arşivinde Binali Yıldırım tarafından yazılmış bir yüksek lisans tezi yok." sözleriyle ifade etti: 

(HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar