İddia: Boşandığı kadının evine gönderdiği bomba düzenekli taşınabilir hoparlör patladı

İddia: Boşandığı kadının evine gönderdiği bomba düzenekli taşınabilir hoparlör patladı
Tuğba Değirmencioğlu patlayıcı düzeneği kurup hoparlörü kendisine ve ailesine zarar vermek için gönderdiğini iddia ettiği eski eşi ve eve getiren oğlundan şikayetçi oldu.

Mersin'de yaşayan Tuğba Değirmencioğlu (35), 14 yıl evli kaldığı 2 çocuğunun babası oto elektrikçi M.E. (40) ile ekim ayında ayrıldı. Boşandıktan sonra eşinden tehditler alan Değirmencioğlu, suç duyurusunda bulunup uzaklaştırma kararı aldırdı.

Çiftin 13 yaşındaki oğlu Y.Ç.E. ise geçen ay annesini görmeye geldi. Y.Ç.E., okul çantasında getirdiği ve babasının verdiğini söylediği taşınabilir hoparlörü de (bluetooth hoparlör) annesinin evine bıraktı.

HOPARLÖR KRİMİNAL İNCELEMEYE ALINDI

Yaklaşık 1 ay boyunca evde kalan hoparlör, 21 Ocak'ta gece herkesin uyuduğu sırada bomba gibi patladı. Değirmencioğlu'nun evde olan ağabeyi ve babası patlamayla birlikte çıkan yangına müdahale edip söndürdü.

İhbar üzerine eve gelen olay yeri inceleme ve bomba uzmanı ekipleri inceleme yaptı. Patlayan hoparlör kriminal incelenmeye alındı.

Olayın şokunu atlatamayan Tuğba Değirmencioğlu, eşinin patlayıcı düzeneği kurup hoparlörü kendisine ve ailesine zarar vermek için gönderdiğini iddia ederek eşinden ve eve getiren oğlundan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan, ifadesinde suçlamaları reddeden M.E., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

'BABAM ŞİŞENİN DELİK OLAN KISMINDAN KABLOYU GEÇİRİP ŞARJA TAKTI'

Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Değirmencioğlu'nun velayeti babasında olan diğer oğlu Y.A.E.'nin (8), ifadesine de başvurdu.

Annesi ve babasıyla ara ara birlikte kaldığını anlatan Y.A.E., "Babamın bir ses sistemi vardı. Onun kumandası vardı. Babam dükkanda bulunan plastik şişeyi ters çevirdi ve bıçakla kesti. Sonra şişenin kapağının orta kısmını deldi. Bir tane kablo vardı. Ondan sonra babam hoparlörü şarja taktı. Şişenin delik olan kısmından kabloyu geçirdi ve şarja taktı. Bir gün sonra abim annemin evine geldi. Hoparlör bizde kaldı. Hoparlör patladı ve yangın çıktı" dedi.

'KİMSENİN HABERİ YOK, ÇANTAYA DOKUNMA, SAKIN AÇMA'

Patlamaya neden olan hoparlörle 1 ay yaşadıklarını kaydeden Tuğba Değirmencioğlu, "Çocuklarımın velayeti babasında. Bundan bir ay önce oğlum arayıp bir çanta getireceğini söyledi, ben de babasının evinden bir şey getirmemesini istedim. Okula götüreceğini söyleyince ben de okul çantası sanıp ‘tamam’ dedim. Çanta burada 1 ay kaldı. Getirirken 'kimsenin haberi yok, sen de çantaya dokunma, sakın açma' dedi. 

Oğlum gidince endişelenip çantayı açtığımda içinde ses hoparlörü olduğunu gördüm. Tekrardan oğlumu arayıp babasının evinin okula daha yakın olduğunu, orada tutmasının daha doğru olduğunu söyledim. Oğlum da 'babamın haberi yok, izin vermiyor' dedi.

Olaydan birkaç gün önce oğlum hoparlörü çantadan çıkartıp odadaki sehpanın üzerine koydu. Hoparlör şarjdaydı. Ben de ne olur ne olmaz diye fişten çektim. Oğlum gelmeyince almaya tekrardan çantasına koydum.

Olaydan bir gün önce akşam gelip yine hoparlörü çıkartarak salondaki sehpanın üzerine koydu. Bize de çantaya koyduk diye kızdı. Cuma günü gelip alacağını söyledi. Giderken de 'bir daha bu eve gelmeyeceğim, beni unut' diyerek evden ayrıldı" dedi.

'3 DEFA BOMBA GİBİ PATLADI'

Hoparlörün uyudukları sırada patladığını anlatan Değirmencioğlu, "Gece hava soğuk olduğunu için ağabeyim, 2 oğlu ve babam sobalı odada biz de karşı odada yattık. Gece 03.30 sıralarında babamların uyuduğu salonda şiddetli bir patlama oldu. O sırada fişi takılı değildi, ben çekmiştim. Birinci patlamanın ardından 2 patlama daha oldu.

Önce elektronik aletlerin patladığını sandık ama hiçbirinde sorun yoktu. Patlamanın şiddetiyle yukarıya doğru ateş fırladı. Ağabeyimin oğlunun uzandığı kanepe tutuştu. Üzerine su tuttukça daha büyüdü ateş. İçerisi yoğun şekilde benzin koktu. Simsiyah duman çıktı. Perdemiz, kanepemiz, klimamız yandı. Ağabeyim ve babam evde olduğu için yangını kendi imkanlarımızla söndürdük" diye konuştu.

'BABASININ AZMETTİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Yangına neden olan hoparlörün içine eşi tarafından düzenek hazırlanıp oğlu tarafından eve gerildiğini savunan Tuğba Değirmencioğlu, "Eşimden ve oğlumdan şikayetçi oldum. Çünkü oğlum tarafından getirildi bu çanta. Babası tarafından azmettirildiğini düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar