İddia: Gül, 'Uğur Dündar neden tutuklanmadı' eleştirisi sonrası istifa etti

İddia: Gül, 'Uğur Dündar neden tutuklanmadı' eleştirisi sonrası istifa etti
Gazeteci Sedat Bozkurt, Abdulhamit Gül'ün, "Sedef Kabaş tutuklanırken Uğur Dündar’ın neden tutuklanmadığı eleştirileri" sonrası istifa ettiğini yazdı.

Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin yeni bir iddia daha gündeme geldi. Gazete Duvar yazarı Sedat Bozkurt, Adalet Bakanlığı görevinden 'affını' isteyen Abdulhamit Gül'ün, gazeteci Uğur Dündar'ın tutuklanması gerektiği yönündeki eleştiriler sonrası ayrıldığını anlattı.

Bozkurt 'Bir AKP anatomisi' başlıklı yazısında, "Gül, kabinede Millî Görüş geleneğini temsil ediyordu. Uzun zamandır rahatsızdı ve rahatsızlığını, hukuka ilişkin kuramsal açıklamalarla dile getirmeye çalıştı. Yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimlerinde olduğu gibi hukuki zorlamalara, en azından kapalı toplantılarda karşı çıktı. Sedef Kabaş tutuklanırken Uğur Dündar’ın neden tutuklanmadığı eleştirilerine muhatap olunca istifasını bir kez daha gündeme getirdi ve ayrıldı" dedi.

'ALBAYRAK'IN ERDOĞAN'A KIRGINLIĞININ DEVAM ETTİĞİ KONUŞULUYOR'

Bozkurt yazısında ayrıca şu iddiaları dile getirdi:

"Berat Albayrak ekonomi bürokrasisinde etkisini koruyor. Pelikan olarak adlandırılan grubu da onların kontrolündeki medyayı da muhafaza ediyor. Bu alanın dışına çıkmıyor gerekmedikçe. Erdoğan’a kırgınlığının devam ettiği de konuşuluyor. Son dönemde bir aile fotoğrafının ortaya çıkmamış olması da ciddi bir meselenin varlığını ve Albayrak ile sınırlı olmadığının da ipuçlarını veriyor. Aileden bir başka aktör Bilal Erdoğan, ara sıra çıkıp politik mesajlar verse de ilgi alanı Milli Eğitim ve vakıflar. Berat ile Bilal’in parti içinde, ufak da olsa birbirlerine yoklamalar çektikleri, bazı atama ve tayinlerle yol aldıklarını da not düşmek lazım. Parti içinde damat rahatsızlığının çok yüksek olduğunu da not düşelim. Yani Erdoğan "yerine damadı hazırlıyor" söylentilerine itibar edilmemeli."

Öne Çıkanlar