İddia: Kadına şiddete dair yeni düzenlemede 'ısrarlı takip' suçu yer alacak

İddia: Kadına şiddete dair yeni düzenlemede 'ısrarlı takip' suçu yer alacak
Bekir Bozdağ, kadınlara yönelik şiddet faillerinin iyi hal indirimi almasına karşı yeni düzenleme yapılacağını söyledi. 'Israrlı takip'in de suç haline geleceği belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mart ayında Meclis'e gönderilmesi planlanan 6'ncı Yargı Paketi'nde yer alacak kadına karşı şiddet suçlarına dair düzenlemelerle ilgili konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre, kadına yönelik şiddete karşı suçlarda uygulanan cezalar artırılacak. Kadına karşı şiddette 'iyi hal indirimi' kaldırılacak. Mahkemede kravattan dolayı uygulanan 'iyi hal indirimi' de yapılmayacak. Kadınları ısrarla takip ise suç haline gelecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "23 bıçak yiyen bir kadını bıçaklayan faili bizim kanunumuz adli kontrolle serbest bırakmaya izin vermez. O nedenle yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye karar verdik. Bunlardan sonra iyi hal indirimi ucu açık nedenlerle olmayacak." dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDE ISRARLI TAKİP SUÇ KAPSAMINDA

Bozdağ'dan önceki Adalet Bakanı olan Abdulhamit Gül de "Israrlı takibin daha ağır cezalandırılmasına çalışıyoruz" demişti. Türkiye’nin imzasını çektiği İstanbul Sözleşmesi'nde ise ısrarlı takip suç kapsamında değerlendiriliyor.
 

Öne Çıkanlar