İddia: Koç-İmamoğlu buluştu, tartışma sona erdi

İddia: Koç-İmamoğlu buluştu, tartışma sona erdi
İBB Başkanı İmamoğlu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un iş insanı Erol Bilecik'in ofisinde bir araya geldiği iddia edildi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un bir araya geldiğini ve yaşananları masaya yatırdığını ileri sürdü. Erkin, ikilinin 8 Mayıs pazar günü Fenerbahçe Başkan Vekili ve iş insanı Erol Bilecik'in ofisinde görüştüğünü yazdı.

Erkin, Fenerbahçe ve İBB kaynaklarına dayandırdığı yazısında, "7 Mayıs'ta yaşananların ardından telefon trafiğinin gerçekleştiği belirtildi. 8 Mayıs Pazar günü de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Başkan Vekili, iş insanı Erol Bilecik'in ofisinde bir araya geldi. Görüşmede, İmamoğlu'nun Dündar'ı ziyaretinden 7 Mayıs'a kadar geçen sürede yaşananların masaya yatırıldığı ifade edildi. Kravat, kitap, forma ve sert sözlerin ağırlığının da gündeme geldiğini tahmin etmek zor değil" dedi.

‘BUZLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜ KANISINDAYIM’

‘Fenerbahçe ve İBB kaynakları, kendilerinin açıklama yapmalarından çok, iki başkanın açıklama yapmasının doğru olduğunu savundukları için’ detaya girmeyeceğini belirten Erkin, "Bir özür oldu mu ya da hassasiyetler konusunda neler söylendi bunu da yakın zamanda öğreneceğimizi düşünüyorum. Sonuçta… Sert açıklamalardan bir gün sonra yapılan görüşmeyle "buzların çözüldüğü" kanısındayım" vurgusu yaptı.

NE OLMUŞTU?

7 Mayıs Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında Ali Koç, İmamoğlu hedef alarak şunları söyledi:

"Milli Takım, stadımıza maç yapmaya gelir hocası bordo mavi kravatla, şehrin belediye başkanı divan başkanımızı ziyaret gelir bordo mavi kravatla… Kime ne anlatıyorsunuz? Bir de utanmadan bize ağır hakaretler ifade eden bir kitabı da hediye olarak getirme hassasiyetsizliğini yapar. İnşallah Sayın İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez."

İmamoğlu ise sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

"Koç Grubu YK BV. Ali Koç'un açıklamasını dinledim. ‘İmamoğlu Koç Ailesi'nin Projesidir' komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe'nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi'ne zarar vermemesi dileğiyle"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar