İddia: Korucubaşı ve oğlu 10 milyon karşılığında tahliye edildi

İddia: Korucubaşı ve oğlu 10 milyon karşılığında tahliye edildi
Diyarbakır'da iki kişiyi öldürmekten tutuklu korucubaşı Mahmut Karaaslan ile oğlu beklenmedik şekilde tahliye edildi. İki sanığın 10 milyon TL para karşılığında serbest kaldığı öne sürüldü.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan üvey kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada dini nikâhlı eşi Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadir Karaarslan'ı (26) öldürmekten tutuklu bulunan korucubaşı Mahmut Karaaslan ve kendisi gibi korucu olan oğlu Sidar Karaaslan, dün mahkeme kararıyla tahliye edildi.

18 Temmuz 2020’de işlenen cinayetlerin ardından tutuklanan korucubaşı Mahmut Karaaslan ile diğer eşinden olan oğulları Serdar, Sidar, Serhat, Mazlum ve Zafer Karaarslan hakkında işledikleri iki cinayetin yanı sıra ailenin diğer 8 ferdine yönelik "cinayet teşebbüs" suçundan yüzlerce yıl hapis cezası isteniyordu.

Buna rağmen korucubaşı ve oğlu Sidar’ın, yargılandıkları Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince celse arasında tahliye edilmelerine anlam veremeyen taraf avukatları, kararın kimi şüphelere yol açtığını dile getirdi. 

Avukatların anlam veremediği tahliyelere ilişkin çok önemli bir iddia ortaya atıldı.

İddiayı dile getiren ise, öldürülen Hamdiye Şık’ın oğlu ve aynı dava kapsamında tutuklu bulunan Murat Karaaslan’ın eşi Fatma Karaaslan. Karaaslan, tutuklu her iki sanığın 10 milyon TL para karşılığında tahliye edildiğini öne sürdü.

‘PARAMA KIYAMIYORUM’ DEMİŞ

Korucubaşı Mahmut Karaaslan’ın yaklaşık bir ay kadar önce cezaevinde kendisini ziyaret eden yakınlarına, "İstesem bir saat içerisinde serbest kalabilirim ama parama kıyamıyorum" şeklinde söylemlerde bulunduğunu anlatan Fatma Karaaslan, bu söylemlere başta kulak asmadıklarını dile getirdi. 

Karaaslan, sonraki günlerde ise kimi aile dostlarının yanlarına gelip, kolları Diyarbakır Adliyesi’ne uzanan kimi kişilerin serbest bırakılmaları karşılığında korucubaşından 10 milyon TL istedikleri bilgisini kendileriyle paylaştığını ifade etti. 

‘SERBEST KALMALARI İMKANSIZ DİYORDUK’

Fatma Karaaslan, "Haklarında böylesi suçlar varken bu kişilerin tahliyesine karar verilmesine anlam vermekte zorlanıyoruz. Bu tahliyelerin bazı kişilerin 10 milyon TL karşılığında devreye girmesiyle yapıldığını düşünüyoruz. Böyle söyleyen insan çok oldu ama biz başta inanmadık. Çünkü ortada açık görüntüler, bir sürü delil var. Serbest kalmaları imkansız diyorduk" diye konuştu.

MHP İL TEŞKİLATINA UZANDI 

Karaaslan, korucubaşı ve oğlunun tahliyelerini para karşılığı sağladıkları öne sürdüğü bu şebeke içerisinde MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’ndan kimi kişilerin yer aldığı bilgisini edindiklerini de paylaştı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar