İddia: Şırnak’ta asker ve korucular doğayı talan etti

İddia: Şırnak’ta asker ve korucular doğayı talan etti
Asker ve korucuların günlerdir Besta’da sürdürdüğü ağaç kıyımı görüntülendi. Yerel kaynaklar, günde 300 ton ağacın kesilerek, Sêgirkê beldesine taşındığını söyledi.

Askeri operasyon kapsamında Şırnak’ın Besta, Gabar, Cudi ve Namaz Dağı bölgelerinde başlatılan ağaç kıyımı aralıksız devam ediyor. Uludere’nin Sêgirkê ve Hîlal beldelerinden Besta’ya sürülen korucular, Tîkera bölgesinde asker gözetiminde ağaç kesimini sürdürüyor. Korucuların ağaç kestiği bölgede çekilen görüntüler, doğa talanı ortaya koyuyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre bölgedeki saldırılarda aktif rol alan korucuların, Besta bölgesindeki ağaç kıyımını da sürdürdüğü öğrenildi.

Besta’da ağaç kıyımının "ihalesini" alan korucular Mahmut Babat, Kazım Babat ve Süleyman Babat, araziye sürdükleri korucuların yanı sıra bu kez halka talana katılması yönünde baskı yaptıkları belirtildi.

Yerel kaynaklar, talanın sürdüğü Tîkera bölgesinde günlük 300 ton ağaç kesiminin yapıldığını aktardı.

Kesilen ağaçların traktörlerle Sêgirkê beldesine yakın bir alana taşındığını, daha sonra Mahmut Babat, Kazım Babat ve Süleyman Babat tarafından satıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar