'Thodex'in kurucusu Özer, kaçmadan önce bakanlığa çağrıldı' iddiası: O hafta ne olduysa kaçtı gitti

'Thodex'in kurucusu Özer, kaçmadan önce bakanlığa çağrıldı' iddiası: O hafta ne olduysa kaçtı gitti
Faruk Fatih Özer'in Thodex vurgunundan önce bir bakanlıktan kendisine bir 'sinyal' geldiği, toplantıya çağrıldıktan sonra yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.

Kripto para borsası Thodex vurgununda milyarlarca kişiyi dolandıran Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçmadan önce bir bakanlığa çağrıldığı iddia edildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kara para aklama soruşturması kapsamında aranan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına kaçmadan önce İçişleri Bakanlığı’na çağrıldığı iddialarına benzer bir iddia da kripto para borsası Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer için geldi. Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ciddi iddialarda bulunarak, "Seni yüce divanda yargılatacağım. Thodex operasyonunu nasıl yönlendirdiğinizi, yeğenin ve oğlun vasıtasıyla bu şahısla irtibat kurup yurt dışında bu paranın büyük kısmını nasıl aldığınızı da anlatacağım" demişti.

"shiftdelete.net" internet sitesinin kurucusu Hakkı Alkan, Özer’in kaçmadan bir hafta önce bakanlığa çağrılarak toplantı yapıldığını ileri sürdü. Thodex’in reklamlarında yer alan Hakkı Alkan, Özer’in yurt dışına kaçmasına ilişkin bir YouTube kanalında açıklamalar yaptı.

‘O HAFTA NE OLDUYSA KAÇTI GİTTİ’

Alkan, bir yıl önce bir ajans tarafından kendisine Thodex için reklam teklifi geldiğini aktararak Thodex vurgunundan ve Özer’in kaçmasından önce bir bakanlıktan kendisine bir "sinyal" geldiğini söyledi. Alkan, "Sinyal üzerine bakanlıktan Thodex’in kurucusu hakkında iletişim bilgisi talebinde bulundular bana. Tanışıklığım zaten yok. Bilgileri buldum, teslim ettim. Ondan sonra toplantıya çağırdılar. O hafta ne olduysa kaçtı gitti" dedi.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Cumhuriyet’in iddialarının detayını sormak için elektronik posta yoluyla "Hangi bakanlık sinyal alıp sizden Thodex’in iletişim bilgilerini istedi? Toplantıya nereye çağrıldı? Sizce kaçmasının nedeni ne idi? Siz Faruk Fatih Özer ile nasıl tanıştınız, reklam işinde nasıl anlaştınız" sorularını yönelttiği Alkan, "Bahsettiğiniz konular hakkında daha fazla bilgim ve resmi belgeler elimde olmadığı için maalesef yardımcı olamayacağım" yanıtını verdi. "Faruk Fatih Özer kaçmadan önce hangi bakanlık tarafından toplantıya çağrıldı" sorusuna da Alkan yanıt vermedi.

Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex’in sahibi Özer, 20 Nisan 2021’de yurt dışına kaçmıştı. Thodex sistemini kapatan Özer yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur etmiş ve milyarlarca dolarlık vurgun yaptığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar