İddia: TRT'de bayramları karıştıran 14 kişi görevden uzaklaştırıldı

İddia: TRT'de bayramları karıştıran 14 kişi görevden uzaklaştırıldı
TRT Haber’de '19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' ekranda '19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı’ olarak yazılmıştı.

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın, LED ekranda "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" olarak yazılması gerekçesiyle 14 kişinin TRT Haber’deki görevlerinden uzaklaştırıldığı öne sürüldü.

Medyaradar'ın haberine göre hata sonrası soruşturma başlatan yönetim, 14 kişiyi görevden aldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında grafik, editör ve reji ekibinden isimler yer alıyor.

TRT Haber’deki hata, 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece 23.00’da ekrana gelen Fuat Kozluklu’nun sunduğu Gece Bakışı Programı ile başlamış ardından 02.00’dan itibaren ekranlara gelen Sezen Yüce'nin sunduğu gece bültenleri ile devam etmişti. Hata sabah 06.00’da başlayan Oya Eren’in Dün Bugün programında da bir süre ekranda kaldıktan sonra düzeltilmişti.

Bu arada yanlış bayram yazısı ile haberi sunan TRT spikeri Oya Eren de gazeteci Ayşegül Arslan'ın Halk TV'deki Medya Mahallesi programında TRT'nin hatasını eleştirirken dilinin sürçerek "19 Mayıs ulusal egemenlik ve çocuk bayramı" demesi ile kendisini savundu. 

Paylaşımıyla hatayı kabul etmiş olan Oya Eren Twitter hesabından, "ALLAH BÜYÜK! İnsani bir teknik hatayı köpürtmeye çalışırken ağzı dolanıp bayramın adını söyleyememek.. (Ayşegül Hanım, kimse yanlış telaffuz etmedi bayramımızı,yayını izlerseniz görürsünüz..üzerine basa basa 19 MAYIS ATATÜRK’ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI diye anons ettim haberi)" diye yazdı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar