İddianameden: ‘Savaşa Hayır’ demek de iddianame konusu

İddianameden: ‘Savaşa Hayır’ demek de iddianame konusu
HDP’li Filiz Kerestecioğlu’nun Twitter hesabından yaptığı ‘Savaşa karşı çıkma haktır! Protesto haktır! Barışı savunmak haktır!' sözleri iddianame konusu oldu.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameye HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı, "Savaşa karşı çıkmak haktır! Barışı savunmak haktır!" sözleri de girdi. Başsavcı Şahin, bu paylaşımı "terör örgütü propagandası" yapmak olarak değerlendirdi. 

Kerestecioğlu’nun Twitter adresinden yaptığı, iddianameye konu olan paylaşımları şu şekilde:

"Afrin Savaşına Hayır…", "Savaşa karşı çıkma haktır! Protesto haktır! Barışı savunmak haktır! Ne yaparsanız yapın haykıracağız: SAVAŞA HAYIR! #Afrin ve her nerede olursa olsun..." , "Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'a sorduk: 'Efrin'deki sivil ölümlere ve Türkiye'de savaş karşıtlarının maruz kaldığı şiddete karşı Avrupa Konseyi ne yapacak?' BM, çatışmalara karşı yetki sahibi olsa da Avrupa Konseyinin insan hakları hukukundan doğan sorumlulukları vardır" , "Barış Demek Zordur! Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Efrin'de sivillerin ölümünden duydukları endişeyi ifade eden bir açıklama yaptı. Savcıların imkanı olsa Birleşmiş Milletler'e de soruşturma açacaklar! Siz savaşı savunabilirsiniz, ama biz barış demekte ısrar edeceğiz!"

Öne Çıkanlar