İdlib'de ateşkes başladı: Bölgede derin sessizlik

İdlib'de ateşkes başladı: Bölgede derin sessizlik
Erdoğan ile Putin arasında İdlib krizine ilişkin Moskova'da yapılan görüşmenin ardından varılan mutabakat sonucu 6 Mart 2020 saat 00.01 itibarıyla bölgede ateşkes başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova’da yapılan kritik görüşme sonucu varılan mutabakat kapsamında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes yürürlüğe girdi.

İdlib’de 34 askerin hayatını kaybettiği saldırı sonucu Ankara-Moskova hattında günlerdir süren İdlib temasları sonuçlandı. Türkiye, Rusya ile 3 maddelik mutabakata vardı. Mutabakat kapsamında ateşkes kararı alındı.

Ateşkes, 6 Mart 2020 saat 00.01 itibarıyla başladı.

HAREKETLİLİK YERİNİ SESSİZLİĞE BIRAKTI

Sınır hattında aylardır devam eden askeri hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı. Silahların sustuğu, patlama selerinin kesildiği bölgede uçuşlar da durdu.

TRT Haber'in aktardığına göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gözlemlediği sınır hattında sessizlik gece boyunca devam etti.

PAZAR GÜNÜ ORTAK DEVRİYE BAŞLAYACAK

Mutabakat kapsamında, M4 karayolunun kuzeyinde 6 kilometre ve güneyinde 6 kilometre derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecek.

M4 karayolunun bir bölümünde ortak devriyeler gerçekleştirilecek. Bölgede sükunetin devamlılığı için Türkiye ve Rusya askerleri tıpkı Fırat'ın doğusunda olduğu gibi bir araya gelecek. Pazar günü ortak devriyelere başlanacak. Masada sağlanan ateşkesin sahada gözetimi yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar