İdlib'de TSK konvoyuna saldırı: 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı

İdlib'de TSK konvoyuna saldırı: 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı
Milli Savunma Bakanlığı, saldırının ardından yaptığı açıklamada 'bilinen hedeflerin ateş altına alındığını' bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde 10 Mayıs'ta (dün) ikmal konvoyuna yapılan roketli saldırıda bir askerin hayatını kaybettiğini, 4 askerin yaralandığını açıkladı. Saldırının ardından 'bilinen hedeflerin ateş altına alındığı' bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" denildi.

Saldırıya ilişkin Saray'dan da açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'te Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde yaşamını yitiren asker için başsağlığı mesajı yayımladı. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İdlib'te, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin konvoyuna gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Terör örgütünün kökünü kazıyana kadar kararlı mücadelemiz sürecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da "İdlib'te Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin konvoyuna gerçekleştirilen kalleş saldırıda şehit olan kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar