İdlib’den çekildikleri açıklanan örgütlerden yalanlama

İdlib’den çekildikleri açıklanan örgütlerden yalanlama
Ağır silahlarını İdlib'den çektikleri yönündeki haberleri yalanlayan silahlı gruplar arasında kuruluşuna Türkiye'nin öncülük ettiği Ulusal Kurtuluş Cephesi adlı örgüt de var.

Suriye'nin İdlib kentinde Türkiye ve Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı'nda öngörülen silahsızlandırılmış bölgenin oluşturulmasında sürenin dolmasına kısa zaman kala çekilme haberlerine ilişkin farklı bilgiler geliyor. Aralarında Türkiye yanlısı Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin (UKC) de bulunduğu bazı muhalif örgütler, İdlib’den çekildikleri yönündeki haberleri yalanladı.

Türkiye yanlısı muhaliflerin kurduğu UKC Sözcüsü Naci Mustafa’nın Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamayı aktaran BBC Türkçe Servisi, Mustafa’nın "Herhangi bir bölgeden ya da cepheden ağır silahlarımızı çekmedik. Bu haberleri reddediyoruz, tamamen reddediyoruz" dediğini belirtti.

Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, daha önce UKC'yi oluşturan örgütlerden birinin Türk-Rus mutabakatı uyarınca bölgeden ağır silahlarını çekmeye başladığını duyurmuştu.

Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, 8 bin 500 ila 10 bin üyesi bulunan Faylak el Rahman örgütünün silahsızlandırması öngörülen bölgedeki üç kasabada bulunan tanklar ve toplar da dahil ağır silahlarını çekmeye başladığı söylenmişti.

Faylak el Rahman Sözcüsü Sayf el Raad da AFP'ye yaptığı açıklamada, "Soçi'de varılan mutabakata bağlılığımız sürmekle birlikte, silahlarımızın ve savaşçılarımızın konuşlandırılmasında herhangi bir değişiklik olmadı" dedi.

Yine UKC'ye üye örgütlerden Faylak el Şam'ın lideri Şeyh Ömer Huzeyfe de Reuters haber ajansına "Silahsızlandırılmış bölgeden çekildiğimize dair haberler yalandır" diye konuştu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar