İdlib krizi: Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

İdlib krizi: Erdoğan ile Putin telefonda görüştü
Sergey Lavrov telefon görüşmesi talebinin Türkiye'den geldiğini söyledi.

Suriye'nin İdlib kentinde 33 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerinin hayatını kaybetmesini ardından yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Suriye'de gerilimin tırmanmasından kaçınmak için tüm çabaların birleştirilmesinin önemli olduğunu belirten Lavrov, Türkiye'yle yapılan İdlib'e ilişkin mutabakatlara bağlılıklarını koruduklarını vurguladı.

Rusyalı ve Türkiyeli askeri yetkililer arasında İdlib'deki duruma ilişkin olarak sürekli temas tesis edildiğini söyleyen Lavrov, Türkiye'nin İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğinin altını çizdi.

Lavrov, "Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türkiye askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi. Moskova, Suriye'de Türkiye askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara'ya başsağlığı diliyor. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" diye konuştu.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığını ifade etti.

Lavrov, Ankara'nın inisiyatifiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde İdlib mutabakatlarının uygulama sürecinin kapsamlı bir şekilde ele alındığını söyledi.

Rusyalı ve Türkiyeli temsilcilerinin İdlib'deki durumla ilgili görüşmelerine bugün Ankara'da devam edeceğini kaydeden Lavrov, Moskova ile Ankara arasında İdlib'le ilgili diyalog şansının devam ettiğini vurguladı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar